10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Apare Poliţia Pădurilor: Senatul a aprobat înfiinţarea Gărzilor forestiere

Senatorii au adoptat, în şedinţa plenului de marţi, ordonanţa guvernului prin care sunt înfiinţate Gărzile forestiere, pentru a combate şi preveni fenomenul tăierilor ilegale de masă lemnoasă.

Potrivit actului normativ, Gărzile forestiere sunt instituţii publice cu personalitate juridică, aflate în subordinea autorităţii publice centrale răspunzătoare de domeniul silvic. Gărzile preiau atribuţiile, posturile şi personalul de la Comisariatele de Regim Silvic şi Cinegetic care sunt desfiinţate.

‘Activitatea Gărzilor este coordonată tehnic la nivel central de către autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură, prin secretarul de stat pentru păduri şi prin structura care coordonează activitatea în domeniul silvic şi cinegetic din cadrul acesteia şi se desfăşoară la nivel teritorial’, prevede actul normativ.

Gărzile vor avea ca atribuţii monitorizarea, implementarea şi controlul aplicării regimului silvic în fondul forestier naţional şi în vegetaţia forestieră de pe terenurile din afara fondului forestier naţional, precum şi aplicarea a regimului cinegetic în fondul cinegetic naţional.

De asemenea, Gărzile asigură monitorizarea şi controlul trasabilităţii materialelor lemnoase.

Numărul maxim de posturi alocat Gărzilor este de 617, iar numărul minim de posturi pentru o Gardă este de 40. Ocuparea posturilor se face numai cu promovarea evaluărilor de integritate.

Printr-un amendament formulat în comisia de specialitate a Senatului s-a stabilit că ‘salariile de bază ale personalului din cadrul Gărzilor se stabilesc la nivelul salariilor de bază aferente din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală’.

CONTINUAREA AICI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow