22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021

Apar noi cazuri în focare din Târgu Frumos și Hârlău. Indicele din Pașcani a ajuns la 2,37/mia de locuitori

Situatia privind numarul de bolnavi COVID-19 pare sa fie tot mai complicata, in focarele de infectie depistate in judet. La Spitalul de Boli Cronice Sf. Ioan din Targu Frumos au fost confirmati inca doi pacienti si un angajat, anunta vineri DSP Iasi.

În data de 22.10.2020, în spital mai există 14 pacienţi. In ceea ce priveşte restul de 6, un pacient a fost externat şi preluat de familie, un pacient a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase, şi 4 pacienţi sunt internaţi în spitale Covid. Menţionăm că s-a efectuat dezinfecţia în toate spaţiile şi se respectă măsurile de protecţie şi igienă” precizeaza intr-un comunicat de presa autoritatile.

 

La fel de prost stau lucrurile si in doua centre din orasul Harlau, unde au fost confirmate pozitiv inca cinci persoane in doua locatii.

CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 3 salariaţi.

In cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 3 salariaţi. Măsuri: Personalul depistat pozitiv a fost evaluat şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU

– au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă un beneficiar şi doi angajaţi.

 În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 23 de persoane (8 beneficiari şi 15 angajaţi)

Măsuri: Monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către un medic infecţionist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum si efectuarea săptămânală a curăţeniei generale şi dezinfecţiei în toate spaţiile” informeaza autoritatile judetene.

Mentionam ca pana vineri indicele cumulat in municipiul Pascani era de 2,37, in orasul Harlau a scazut la 2,91, iar in Targu Frumos a ramas la zero, anunta reprezentantii Prefecturii Iasi.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI