14.3 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Array

Apa Vital rămâne la Paşcani. Preia şi serviciile de epurare. 14 consilieri au votat proiectele. VIDEO SEDINTA

Decizie raţională, pentru viitorul municipiului Paşcani. După un an de zile de manipulări, scandal şi zeci de plângeri penale şi procese, majoritatea consilierilor municipiului au votat astăzi pentru delegarea, serviciilor de apă şi canalizare dar şi a celor de epurare, societăţii Apa Vital. Practic operatorul ieşean va presta în continuare serviciile furnizate pe baza deciziei luată în vara anului hotărârea aprobată în noiembrie sub presiunea publicului, de renunţare la Apă Vital astăzi a fost anulată. Au votat pentru 14 consilieri, cei din PSD şi cei din PNL cu excepţia lui Marius Pintilie care a votat împotrivă. Acelaşi vot negative l-a avut şi Ioan Danu în timp ce fostul său coleg de partid Dragoş Voinea s-a abţinut.
Consilierii au luat acesta decizie după ce s-au asigurat că împrumutul contractat pentru modernizarea aducţiunii şi a staţiei de epurare va fi rambursat din taxa de redeventa care urmează să fie încasata de la Apă Vital. Directorul economic al Primăriei a explicat că administraţia din Paşcani va încasa cel puţin suma necesară acoperirii ratei anuale în raport cu valoarea bunurilor de inventar care urmează să fie predate, în cel mai scurt timp.
În acelaşi context primarul păşcănean a atras atenţia asupra situaţiei excepţionale de la Paşcani şi a cerut consilierilor să vină cu soluţii concrete dacă nu votează pentru delegarea serviciilor la Apă Vital.
Reprezentanţii operatorului ieşean spun că îşi vor menţine proiectele de dezvoltare şi promisiunile făcute pentru păşcăneni. Salariaţii societăţii vor citi şi împarţi consumurile de apă şi vor contribui la încheierea contractelor de furnizare. Mai mult cei de la relaţii cu publicul vor urma o serie de cursuri de comunicare.
Aşa cum era de aşteptat în sala au fost şi câţiva militanţi anti Apa Vital. Mai mult în fata Primăriei, chiar în timpul şedinţei cca 20 de păşcăneni s-au adunat şi au scandat mesaje împotriva administratiei locale
Deocamdată, nu se ştie ce se va întâmpla cu societatea Prest Serv Apa SĂ Paşcani, fostul operator de apă şi canalizare. Este de aşteptat ca Apa Vital să îşi achite toate datoriile pentru prestarea serviciilor de epurare iar litigiile dintre cele două părţi să fie stinse. Mentionam ca municipiul Pascani va beneficia de 13 mil de euro fonduri europene pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare in oras si cele 5 suburbii.

Alte articole