Array

Apa Vital: Modificările la legea furnizării apei pot fi aplicate după câteva luni de zile. Regulamentul şi noul contract trebuie aprobate de Consiliile Locale şi ARSACIS

Noile prevederi legale privind contractarea şi furnizarea serviciilor de apă şi canalizare pot fi aplicate in judeţul Iaşi, abia după câte săptămâni sau chiar luni de zile. Informaţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al societăţii Apa Vital, aseară în cadrul emisiunii Pulsul Zilei. El a spus că, mai întâi, trebuie modificate contractul şi regulamentul de funcţionare, să fie supuse dezbaterii publice apoi să fie aprobate de ARSACIS şi fiecare Consiliu Local al localităţilor care fac parte din asociaţie, după care să fie avizate de ANRSC.
Sincro
Regulamentul şi noul contract de furnizare ar urma să aducă şi o serie de clarificări cu privire la aplicarea noilor prevederi legale. Din acest motiv până când nu vor fi operaţionale Apa Vital nu va putea aplica prevederile noii legi, spune Razvan Manolache.
Sincron
În contextul în care operatorul ieşean spune că va întrerupe furnizarea apei, acolo unde nu sunt încheiate contractele până la sfârşitul acestei luni, cea mai bună soluţie este că ele să fie semnate de reprezentanţii de scara sau de asociaţiile de proprietari.
Sincron
Mai sunt 250 de scări de bloc fără contracte de furnizare din aproape 400, în timp ce la case şi la societăţi comerciale problema a fost rezolvată. Datoriile acumulate pentru consumul apei din ultimul an se ridică la 2,9 milioane de lei.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...