10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Apa Vital: Instigarea la neplata duce la intreruperea furnizarii apei. Ordonanta ,, “vanzare nesolicitata” se aplica altor servicii

Pascanenii sunt in pericol sa ramana din nou fara apa la robinete, de aceasta data chiar din cauza unei campanii de presa. Reprezentantii Apa Vital au reactionat dur, in urma publicarii unor articole si comentarii semnate de de Razvan Grecu, patronul postului de televiziune Actualitatea TV .
El sustine ca ,, cetățenii din Pașcani care nu au semnat contracte de furnizare de apă cu operatorul ieșean ApaVital sunt scutiți de la obligația plății consumurilor de la 1 iulie până în prezent” in baza Ordonantei de Guvern numarul 34 din 2014 si ca “…situația de la Pașcani, în care cetățenii au primit apă fără a avea un contract încheiat cu operatorul este prevăzută la articolul 23 din această ordonanță de urgență și este denumită vânzare nesolicitată”
In replica purtatorul de cuvant de la Apa Vital sustine ca precizarile privind ,, vanzarea nesolicitata’ se refera la alt tip de servicii si ca ordonanta trebuie citita in integralitate nu doar cateva pasaje.
Mai mult reprezentantul Apa Vital a spus ca la Pascani nu au fost incheiate contracte de furnizare in unele scari de bloc pentru ca locatarii au refuzat iar teremnul de gratie de 6 luni de zile a fost stabilit la solicitarea Primariei Pascani
Operatorul iesean a atras atentia ca instigarea la neplata facturilor reprezinta o iresponsabilitate care duce la intreruperea furnizarii serviciilor nu la o stare de normalitate.

Reprezentantii ieseni cred ca toate demersurile de incurajare a neplatii sunt facute cu alt scop si anume ascunderea faptului ca reintoarcerea la vechiul operator nu va duce la diminuarea pretului si contracte individuale in timp ce au fost pierdute investitii de 13 milioane de euro.

Si reprezentantii primariei Pascani au cerut postului Actualitatea TV sa nu mai dezinformeze cetatenii. In cadrul unei conferinte de presa organizata saptamana trecuta viceprimarul Vasile Axinte a spus ca toate consumurile de apa trebuie achitate si ca pascanenii nu pot fi scutiti de la plata lor.

Mentionam ca in prezent Apa Vital are de incasat de la pascanenii de la bloc peste 1,6 milioane de lei, pentru consumul inregistrat in a doua jumatate a anului trecut. Pe sase ianuarie operatorul iesean a inchis robientele la trei scari de bloc pe motiv ca locatarii refuza sa incheie contracte si sa isi achite debitele. Apoi au fost trimise notificari de plata prin care se anunta ca de saptamana viitoare va fi inchisa din nou apa, acolo unde aceste probleme nu au fost rezolvate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow