More

  Apa Vital: Dacă apometrele nu sunt agreate de noi, se pot încheia convenţii, nu contracte individuale. Lista va fi actualizata. Cea mai ieftină soluţie rămâne reprezentantul de scară/asociaţia de proprietari

  Array

  Clarificări importante în legătură cu montarea apometrelor cu citire de la distanţă. Dacă acestea nu sunt agreate din punct de vedere tehnic, de operatorul ieşean, atunci nu pot fi încheiate contracte individuale. Pot fi folosite dacă altcineva îşi asumă responsabilitatea citirii lor, impartirii diferenţelor şi transmiterii datelor pentru facturare. În aceste condiţii cel care preia aceste responsabilităţi trebuie să încheie un contract cu furnizorul de apă, fără nici o responsabilitate materială. Plata se va face, mai apoi, în baza unor conventii individuale semnate de locatari şi a facturilor emise lunar. Pentru asta soluţia trebuie aplicată unitar tuturor locatarilor din aceeasi scara de bloc şi numai dacă consumurile de până acum au fost achitate sau este o înţelegere asumată în acest sens.
  De exemplu soluţia propusă de păşcăneanul Aurel Iacob poate fi aplicată. El a găsit apometre cu citire radio la un preţ mult mai mic, de 179 de lei. Distribuitorul le vinde în 12 rate lunare dar asigura citirea pentru o taxă de 2 lei pe apometru pe lună. În acest caz pascaneanul care a ales să se implice trebuie să încheie un contract cu furnizorul de apă iar locatarii convenţii.
  Cei care vor neapărat să aibă contracte individuale, cu apometre radio în apartamente, trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. Peste 550 ei pentru fiecare, plus cheltuielile de montaj şi sigilare. Este cea mai costisitoare varianta, recunoaşte purtătorul de cuvânt Răzvan Manolache. Locatarii trebuie, mai întâi, să verifice lista de pe site-ul Apa Vital, ca să ştie ce tip de apometru să cumpere. Montajul si sigilarea vor fi făcute de operator. La fel şi citirea şi împărţirea consumurilor dar pentru aceste servicii nu se vor percepe costuri suplimentare.
  Reprezentanţii Apa Vital spun că lista ar urma să fie actualizata şi cu alte apometre radio care îndeplinesc condiţiile tehnice, posibil la preţuri mai mici.
  Operatorul ieşean spune că şi apometrele scoase pe casa scării trebuie să fie agreate de furnizorul de apa, pentru încheierea contractelor individuale. În caz contrar se pot încheia dor conventii şi este nevoie de un reprezentant de scara care să incheie contractul.
  Cea mai ieftină soluţie este cea prin intermediul reprezentanţilor de scară sau asociaţiile de proprietari. Apa Vital spune că în aceste variante nu sunt necesare investiţii suplimentare iar titularul de contract nu răspunde material atâta timp cât consumurile sunt individualizate şi impuse la plata fiecărui locatar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI