More

  Apa Vital: Dacă apometrele nu sunt agreate de noi, se pot încheia convenţii, nu contracte individuale. Lista va fi actualizata. Cea mai ieftină soluţie rămâne reprezentantul de scară/asociaţia de proprietari

  Array

  Clarificări importante în legătură cu montarea apometrelor cu citire de la distanţă. Dacă acestea nu sunt agreate din punct de vedere tehnic, de operatorul ieşean, atunci nu pot fi încheiate contracte individuale. Pot fi folosite dacă altcineva îşi asumă responsabilitatea citirii lor, impartirii diferenţelor şi transmiterii datelor pentru facturare. În aceste condiţii cel care preia aceste responsabilităţi trebuie să încheie un contract cu furnizorul de apă, fără nici o responsabilitate materială. Plata se va face, mai apoi, în baza unor conventii individuale semnate de locatari şi a facturilor emise lunar. Pentru asta soluţia trebuie aplicată unitar tuturor locatarilor din aceeasi scara de bloc şi numai dacă consumurile de până acum au fost achitate sau este o înţelegere asumată în acest sens.
  De exemplu soluţia propusă de păşcăneanul Aurel Iacob poate fi aplicată. El a găsit apometre cu citire radio la un preţ mult mai mic, de 179 de lei. Distribuitorul le vinde în 12 rate lunare dar asigura citirea pentru o taxă de 2 lei pe apometru pe lună. În acest caz pascaneanul care a ales să se implice trebuie să încheie un contract cu furnizorul de apă iar locatarii convenţii.
  Cei care vor neapărat să aibă contracte individuale, cu apometre radio în apartamente, trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar. Peste 550 ei pentru fiecare, plus cheltuielile de montaj şi sigilare. Este cea mai costisitoare varianta, recunoaşte purtătorul de cuvânt Răzvan Manolache. Locatarii trebuie, mai întâi, să verifice lista de pe site-ul Apa Vital, ca să ştie ce tip de apometru să cumpere. Montajul si sigilarea vor fi făcute de operator. La fel şi citirea şi împărţirea consumurilor dar pentru aceste servicii nu se vor percepe costuri suplimentare.
  Reprezentanţii Apa Vital spun că lista ar urma să fie actualizata şi cu alte apometre radio care îndeplinesc condiţiile tehnice, posibil la preţuri mai mici.
  Operatorul ieşean spune că şi apometrele scoase pe casa scării trebuie să fie agreate de furnizorul de apa, pentru încheierea contractelor individuale. În caz contrar se pot încheia dor conventii şi este nevoie de un reprezentant de scara care să incheie contractul.
  Cea mai ieftină soluţie este cea prin intermediul reprezentanţilor de scară sau asociaţiile de proprietari. Apa Vital spune că în aceste variante nu sunt necesare investiţii suplimentare iar titularul de contract nu răspunde material atâta timp cât consumurile sunt individualizate şi impuse la plata fiecărui locatar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet