0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Apa Vital, cele mai bune servicii din regiunea N-E

ApaVital, cea mai performanta societate din domniul utilitatilor publice din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. O analiza facuta de Institutul de Politici Publice in judetele Moldovei a aratat ca Iasul sta cel mai bine la acest capitol. Municipiul nostru este urmat de orasele Vaslui, Bacau si Botosani, Suceava si Piatra Neamt fiind pe ultimele locuri.

Potrivit reprezentantilor Institutului pentru Politici Publice, Iasul, spre deosebire de alte orase din regiunea de Nord-Est, inregistreaza pierderi reduse in reteaua de alimentare cu apa, o pondere redusa a pierderilor de energie termica, un tarif redus la salubritate, precum si un cost mic al iluminatului public. In privinta acestui din urma serviciu, fiecare iesean plateste cate 1,44 lei pe an. Trebuie insa remarcat faptul ca, exceptie facand ApaVital, care face investitii din fonduri proprii, celelalte servciii sunt imbunatatite cu bani de la Primarie, adica de la toti iesenii. Concret, reabilitatea sistemului de termoficare s-a realizat din fonduri europene, dar cu ajutorul cofinantarii din bugetul local, iar iluminatul public se plateste tot de catre municipalitate. In ceea ce priveste transportul public, la capitolul modernizarea parcului auto, acest indicator nu a fost luat in calcul intrucat s-a dovedit a fi zero.

“Clasamentul se face pe regiuni deocamdta, se va face in fiecare luna cate o regiune, urmand ca la final sa facem un top la nivelul intregii tari”, a spus

Loredana Totolicioiu, coordonator programe IPP.

Continuare pe Tele M

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow