19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Apa Vital accepta incheierea de convenţii individuale cu locatarii de la bloc. Iată condiţiile

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Veşti bune pentru păşcăneni. Operatorul de apă şi canalizare a informat Primăria Paşcani că este de acord că încheie convenţii individuale în scările de bloc. Asta însemna că locatarii vor primi facturi individuale cu consumurile de apă. Măsură ar urma să fie implementată incepand de săptămâna viitoare atât la blocurile cu distribuţie orizontală – unde sunt scoase apometrele pe casa scării cât şi la cele cu distribuţie orizontală, de la caz la caz. Solicitarea a fost făcută de reprezentanţii administratiei locale în urma unei discuţii purtate săptămâna trecută, pe acesta tema.

„Ca urmare a adresei dumneavoastră cu nr.4443/1.03.2016 înregistrată la S.C. APAVITAL S.A. la numărul 9326 din data de 3.03.2016 vă informăm că vom da curs solicitării dumneavoastră de încheiere convenţii de facturare individuală în condominiile cu sistem de distribuţie orizontală a apei reci (contori la intrarea în apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât locuinţă) şi a apei calde distribuită pe verticală.”

Reprezentanţii operatorului ieşean explica că au accept acest compromis tocmai pentru a veni în sprijinul păşcănenilor. Locatarii pot solicita încheierea de convenţii individuale doar dacă toţi de pe scara doresc implementarea acestei soluţii şi sunt achitate sau măcar recunoscute spre a fi achitate datoriile restante. Încheierea convenţiilor se va face doar acolo unde sunt încheiate contracte de furnizare fie cu asociaţiile de proprietari fie cu reprezentanţii de scara, iar aceştia vor asigura şi citirea şi împărţirea consumurilor de apă. Plata facturilor urmează să fie făcută individual la casierie sau la oricare punct de încasare.

„Datoriile asociaţiei de proprietari/titularului de branşament la S.C. APAVITAL S.A. (debite şi penalităţi) la data semnării convenţiilor de facturare individuală apă rece/caldă sunt zero sau sunt repartizate de reprezentanţii legali ai asociaţiei de proprietari/titularul de branşament şi însuşite de proprietarii de apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât apartament din respectivul condominiu;
Există acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu privind trecerea la facturare individuală consumuri apă rece/caldă. În condiţiile în care pe parcursul derulării convenţiilor de facturare individuală apă rece/caldă cel puţin unul din proprietari renunţă la acest mod de facturare operatorul va reveni la modul iniţial de facturare pe asociaţia de proprietari/titularul de branşament, la nivel de condominiu.

Sarcina citirii contoarelor individuale atât la apa rece cât şi caldă şi a repartizării consumurilor pe fiecare unitate imobiliară revine asociaţiei de proprietari/titularului de branşament, astfel încât suma volumelor de apă rece/caldă repartizată să fie egală cu consumul înregistrat de contorul de branşament pentru apa rece şi cantitatea de apă caldă transmisă de operatorul local în prestarea serviciilor de apă caldă;”

Perioada de valabilitate a convenţiilor este până la sfârşitul acestui an. Până atunci păşcănenii de la bloc trebuie să se constituie în asociaţii de locatari sau să adopte o altă soluţie tehnică prevăzută de lege care să permită facturarea individuală. În acest sens Apa Vital SA solicita administratiei locale să garanteze şi să se implice în rezolvarea şi respectarea acestor condiţii până la sfârşitul anului.

„Perioada de valabilitate a convenţiilor de facturare individuală consumuri apă rece/caldă, în condiţiile menţionate mai sus, va fi limitată la data de 31.12.2016. Până la această dată proprietarii din condominii (apartamente sau spaţii cu altă destinaţie decât apartament) vor lua măsuri, cu concursul Municipiului Paşcani, de înfiinţare asociaţii de proprietari acolo unde contractarea serviciilor de apă şi de canalizare se face pe titular de branşament (reprezentant numit de locatari în relaţia cu S.C. APAVITAL S.A) şi de intrare în legalitate privind respectarea prevederilor din Legea 241/2006 (r) a serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare (art.28 şi art.31).

Având în vedere că S.C. APAVITAL S.A a găsit o soluţie de rezolvare a problemelor reclamate de cetăţenii municipiului Paşcani care locuiesc în condominii dorim ca şi Municipiul Paşcani să se constituie un garant în ceea ce priveşte punerea în aplicare a măsurilor propuse la punctul 4 din prezenţa adresă, cu atât mai mul cu cât art. 53 şi art. 54 din Legea 230-2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari respectiv a art.57 şi art. 59 din H.G. 1588-2007 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii 230-2007 prevăd atribuţii în acest sens.”
In blocurile cu distribuţia pe verticală, convenţiile individuale vor fi încheiate, de la caz la caz, la solicitarea locatarilor, în funcţie de disponibilitatea lor de a adopta o soluţie tehnică legală: fie constituirea într-o asociaţie de proprietari fie de scoatere a apometrelor pe casa scării. Reprezentanţii operatorului ieşean spun că solicitările vor fi rezolvate şi în funcţie de gradul de implicare a autorităţilor locale. Până acum au fost deja încheiate convenţii individuale la 15 scări de bloc iar la trei dintre ele şi pentru apa caldă (B9, scară A, F1 şi B01), conform informaţiilor puse la dispoziţie de operatorul ieşean. BIT TV a solicitat public zilele trecute adoptarea unei solutii de compromis pentru incheierea de conventii individuale si a inaintat o adresa in acest sens operatorului iesean.

Raspuns Primarie Pascani-conventii

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI