2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

APA VITAL A RENUNTAT LA PASCANI. DE MAINE NU MAI FURNIZEAZA APA

Decizie soc a operatorului judetean Apa Vital. Conducerea societatii a hotarat se retraga din Pascani din cauza numeroaselor piedici si a nerespectarii cotnractului de delegare de catre reprezentantii adminsitratiei locale, conform unui comunicat de presa transmis pe adresa redactiei noastre
Mai exact incepand de maine operatorul iesean va inceta sa mai furnizeze servicii de apa si canalizare pentru cetatenii din Pascani , sustine purtatorul de cuvant al societatii. In acelasi timp operatorul pune la dispozitia Primariei Pascani resursele tehnice si umane preluate de la Prest Serv Apa pentru ca apa sa nu fie intrerupta.

In acest context Primaria Pascani ar trebui sa gaseasca solutii pentru ca furnizarea apei sa nu fie intrerupta. Deocamdata reprezentantii Primariei Pascani cauta solutii pentru rezolvarea acestei crize. Viceprimarul municipiului sustine ca Apa Vital nu poate pleca din Pascani cand hotaraste conducerea societatii ci dupa o decizie a asociatiei judetene ARSACIS. Problema ar urma sa fie transata in sedinta de maine a Consiliului Local.
Aceasta noua problema a atras atentia si conducerii judetene. Prefectul judetului monitorizeaza situatia de la Pascani. El a precizat ca de fapt este vorba despre o consecinta a vointei Consiliului Local exprimata prin hotararile aprobate in toamna anului trecut prin care a fost anulata delegarea serviciilor de apa si canalizare pentru Apa Vital.
Nemultumirile societatii judetene de apa si canalizare au pornit de la conditiile noi cerute si impuse de unii consilieri locali pentru ca hotaririle de deelgare sa fie maine aprobate. Cea mai importanta dintre ele este cea cu privire la taxa de redeventa care ar trebui sa fie egala cu rata de rambursare a creditului de investitii contractat de societatea din Pascani pentru reabilitarea retelelor de aductiune.
Reprezentantii Apa Vital au spus ca redeventa de la Pascani nu poate fi nici mai mare si nici mai mica decat cea practicata in tot judetul conform Contractului de Delegare.
In sedinta de astazi a Comisiei Economice consilierii locali au pus si alte conditii: sa fie preluati toti salariatii si realizarea unor investii pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare.
Mentionam ca in noiembrie anul trecut, la cerere a cateva sute de cetateni, Consiliul Local a anulat hotararile de delegare a serviciilor de apa si canalizare operatorului iesean. De atunci si pana acum Apa Vitla a continuat sa furnizeze servicii la Pascani chiar si acolo unde nu au fost incheiate contracte de furnizare.

Comunicat de presa

Din cauza nerespectării termenilor contractuali de către municipiul Paşcani APAVITAL încetează contractul de delegare. Luând act de proiectele de hotărâre ale Consiliului Local Paşcani, cu privire la furnizarea / prestarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare şi ţinând cont de faptul că niciuna dintre înţelegerile convenite cu administraţia publică locală nu sunt transpuse în aceste proiecte, precum şi de faptul că aceste proiecte încalcă hotărârile ARSACIS care stabilesc modul în care îşi desfăşoară activitatea operatorul regional, conducerea APAVITAL a decis să înceteze activitatea în municipiul Paşcani conform prevederilor Contractului de Delegare.

Biroul de presă al APAVITAL

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow