6.9 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Apa Vital a închis robinetele la Hala de pe Esplanada. 13 comercianţi si o grădiniţă au rămas fara apa

Apa Vital continua sa închidă robinetele la Paşcani. Nu la blocuri ci la agenţii economici care nu şi-au achitat facturile sau nu au încheiat contracte de distribuţie. Azi dimineaţă a venit randul comercianţilor din Hala Centrala de pe Esplanada. Operatorul iesean sustine ca acolo s-au adunat restante de peste 12.000 de lei, de cinci luni de zile.
Când a încercat sa adune banii societatea comerciala care a semnat contractul in numele tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea acolo, nu a reuşit sa încaseze pentru ca nu putea sa eliberează chitanţe pentru apa. Acum toţi trebuie sa îşi facă branşamente individuale ca sa poată sa încheie contracte, după care va fi reluata furnizarea apei.

Printre cei care au rămas fara apa se afla si 20 de prichindei de la Gradinita nr 6.
Ei trebuie sa vina cu sticlele de acasă iar la toaleta au fost făcute depozite in nişte butoaie. Administratia locala a trimis deja o echipa de la RAGCL pentru realizarea instalatiei de branşament individual iar de mâine va fi reluata furnizarea.
La fel s-a întâmplat si la sediul APIA din Paşcani. Acolo funcţionarii folosesc zăpada topita la wc-uri.
Tot din cauza lipsei de apa şi-a încetat activitatea o brutarie si o pizzerie.
Menţionăm ca o situaţie asemănătoare s-a întâmplat in toamna anului trecut. Atunci aceiaşi comercianţii au refuzat sa îşi facă branşamente individuale. Acum aştepta ca echipele de la RAG CL sa rezolve aceasta problema, cat mai repede, preţul unei lucrări fiind estimat la 1000 de lei.

Mentionam ca in urma intreruperii Perla Neagra SRL  a achitat 8600 lei, reprezentand facturile iesite din scadenta, precum si taxa de deschidere astfel ca s-a reluat furnizarea serviciilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow