19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Apa Vital a achitat redevenţa facturată de Primăria Paşcani

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Veşti bune pentru administratia locală. Societatea judeţeană de apă şi canalizare a achitat, în cursul zilei de ieri, redevenţa la apă datorată municipalităţii de la preluarea serviciului până în vara anului 2015.
Este vorba despre ce-a dea două factura emisă în valoare de 730.996 lei, după ce primă cu peste 200.000 lei mai mare a fost calculate greşit de Primăria Paşcani.

Aşadar în conturile instituţiei urmează să între acesta suma care va fi folosită pentru achitarea unei părţi din raţă anuală de 1,8 milioane de lei la creditul de la Banca Europeană de Investiţii. Conducerea societăţii a spus că a hotărât să facă acesta plată, abia după ce Primăria Paşcani a trimis actele corecte. Mai mult redevenţa ar urma să fie achitata în continuare, trimestrial, conform contractului de delegare nu a hotărârii Consiliului Local.
Apa Vital a achitat redevenţa la apă la câteva zile după ce listele cu obiectele de inventar au fost clarificate şi semnate de ambele părţi. Asta după ce administraţia din Paşcani a refuzat să predea o serie de bunuri cum ar fi de exemplu două autoturisme noi dar şi alte echipamente şi chiar terenuri. Dezvăluirile au fost făcute chiar de directorul tehnic al societăţii, Mihail Dorus, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”, difuzată săptămâna trecută.

Problema redevenţei la Paşcani a fost rezolvată parţial.
Rămâne de clarificat modalitatea de calcul aplicată din vara anului 2015. Consilierii locali au solicitat plata integrală a ratei la BEI prin redevenţa, până în anul 2026, iar în acest sens au aprobat o hotărâre care a fost atacată în instanţă de ARSACIS. De cealaltă parte reprezentanţii asociaţiei judeţene susţin că propunerea Pascaniului a fost respinsă de reprezentanţii primăriilor din judeţ, iar dacă se doreşte o redevenţă mai mare atunci preţul apei ar urma să fie majorat doar pentru păşcăneni.
Iniţial reprezentanţii Apa Vital a şi ARSACIS au susţinut că redevenţa cuvenită municipiului Paşcani până în vara anului 2015 ar fi de sub 500.000 de lei, conform apei consumate şi valorii bunurilor de retur. Sumele încasate de la abonaţi, din preţul apei, ajung în contul asociaţiei după care sunt daţi societăţii Apa Vital pentru a face investiţii în reţelele de apă şi canalizare, proportional cu suma cuvenită de fiecare localitate. Municipiul Paşcani încasează aceşti bani pentru achitarea împrumutului contractat, tot pentru reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare.
Menţionăm că în ultima şedinţă a legislativului local unii consilieri au cerut ieşirea din ARSACIS şi renunţarea la Apă Vital pe motiv ca operatorul refuza să achite redevenţa pentru apa municipiului Paşcani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI