19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Apa și canalizare la Lespezi

  Ultimele știri

  Vești bune pentru 2.700 de locuitori din comuna Lespezi. În cel mai scurt timp vor începe măsurătorile pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru apă și canalizare. Valoarea proiectului cu fonduri europene este de 3,7 milioane de euro.

  Zilele trecute, primarul comunei Lespezi, Ioan Lazăr împreună cu ingineri și proiectați au luat la pas comuna și s-au stabilit traseele unde vor fi lucrări pentru apă și canalizare. De luna viitoare se vor face măsurătorile topografice, iar în câteva luni vor începe lucrările propriu – zise în satele Heci, Bursuc Deal și magistrala ce străbate comuna până aproape de Vânători. Urmeaza să fie întocmit studiu de fezabilitate și apoi aplicat proiectul.

  Obiectivele, finantate cu 2 milioane de euro pentru apa constand in 8000 ml captari si aductiune, o statie de clorinare precum si distributie 6300 ml, două statii pompare si un rezervor de 500 mc. Pentru canalizare sunt alocati 1,7 milioane euro pentru 6000 ml retea, 3 statii de pompare si o statie de epurare. Toate acestea vor asigura o infrastructura de apa si de canalizare de care vor beneficia 2.700 de locuitori echivalenti.

  Investițiile sunt implementate prin cadrul Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, același program de care va beneficia si Municipiul Pascani cu finantare a Comisiei Europene prin intermediul operatorului regional ApaVital.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet