22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

JOI, apa potabilă va fi întreruptă în Pașcani, zona Deal, Sodomeni, Boșteni și Aerodrom

Atenție pășcăneni. Joi, jumătate de zi, apa potabilă la robinete va fi întreruptă în zona Deal, cartierul Aerodrom dar și suburbiile Sodomeni și Boșteni. Motivul? Înlocuirea unei vane de linie defectă, necorespunzătoare din punct  de vedere tehnic, spun reprezentanții operatorului de apă.

Joi, 10 noiembrie, în intervalul orar 9:00 – 13:00 apa potabilă va fi sistată către utilizatorii din Zona Deal a municipiului Pașcani, în cartierul Aerodrom și suburbiile  Sodomeni și Boșteni. Oprirea are loc în scopul înlocuirii unei vane de linie defectă, necorespunzătoare din punct de vedere tehnic, care determină ca presiunea apei pentru căminul de bătrâni din strada Moldovei să fie scăzută.

“Precizăm că, în momentul verificării motivului pentru care apa potabilă ajunge cu presiune scăzută la căminul de bătrâni din strada Moldovei, am constatat un fapt surprinzător: vana care s-a defectat nu este o vană pentru distribuția apei, este o vană folosită în mod normal la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, ceea ce ne-a făcut să ne întrebăm cum de a putut ea ajunge acolo. Din păcate, constatăm aproape la fiecare intervenție în rețeaua de apă din municipiul Pașcani astfel de situații anormale, greu explicabile, ceea ce arată modul total neprofesionist în care rețelele de apă au fost administrate până de curând. 

Mai mult, la nivelul municipiului Pașcani, rețelele de apă au fost nejudicios construite, neexistând suficiente vane care să permită izolarea avariilor la zone limitate, astfel că, atunci când apar astfel de disfuncționalități, ApaVital se află în neplăcuta situație de a întrerupe furnizarea apei către zone extinse din oraș.

Aceste probleme vor dispărea după ce ApaVital va implementa lucrările de investiții programate atât prin Programul Operațional Investiții Majore, finanțat cu fonduri externe, cât și prin investiții realizate din fonduri proprii.” se arată în comunicatul de presă al operatorului de apă și canalizare Apa Vital.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iaşi recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow