18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Apa potabila întreruptă în zona Hîrlău!

Din cauza precipitatiilor abundente inregistrate in ultimele zile, se constata o crestere a turbiditatii apei in acumularea Parcovaci, care reprezinta sursa de apa bruta pentru zona Harlau. Cresterea turbiditatii apei este consecinta aportului de debit de pe cursul superior al raului Bahlui, care alimenteaza lacul Parcovaci, care prezinta depozite de nisipuri feruginoase si afluenti care traverseaza zone impadurite, bogate in vegetatie, din zona limitrofa lacului. Intrucat variatiile de calitate a apei brute din sursa de suprafata a lacului Parcovaci, administrata de A.N. Apele Romane, influenteaza procesul de tratare, Statia de tratare a apei din orasul Harlau nu poate functiona corespunzator atunci cand valorile de turbiditate a apei brute sunt crescute, timpii de tratare fiind mult mai mari, pentru a permite decantarea apei.

In aceste conditii, in perioada 14 – 18 octombrie 2016, ApaVital se afla in neplacuta situatie de a furniza apa potabila dupa program, zilnic intre orele 5.00 – 9.00 si 15.00 – 23.00, catre utilizatorii din orasul Harlau, satele Scobinti, Fetesti, Zagavia si Badeni din comuna Scobinti, Ceplenita si Buhalnita din comuna Buhalnita, Parcovaci.

In vederea evitarii eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital Iasi recomanda utilizatorilor afectati sa-si creeze rezerve de apa potabila pentru perioada de intrerupere. Pentru informatii suplimentare sau alte sesizari, utilizatorii pot suna la numarul de telefon 0232.969.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow