11.9 C
Paşcani
sâmbătă, aprilie 1, 2023
Array

Reportaj în satul din municipiul Paşcani, cu apă de baltă şi fără canalizare. Renunţăm la oraş pentru comuna Hărmăneşti unde sunt utilităţi! FOTO

Pascanenii fara apa si canalizare reactioneaza dupa sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute in care consilierii au respins proiectele pro APAVITAL. Zeci de persoane s-au strans astazi in mijlocul suburbiei Blagesti pentru a demonstra ca apa din fantana nu este potabila si ca sunt necesare investitii urgente in retelele de apa si canalizare.

12150006

 

Oamenii sunt nemultumiti ca de ani de zile nu s-a facut nimic pentru localitatea lor si ca au conditii mai rele decat in cele mai uitate sate. In fantanile facute in preajma caselor nu au apa potabila, motiv pentru care sunt nevoiti sa care cu bidoanele de la sute de metri distanta.

12150032

 

Apa din fantana nu este buna nici pentru animale. Este tulbure si plina de nisip, pentru ca panza freatica este prea sus.

12150017

O mostra a fost adusa si in sedinta de vineri de la Primaria Pascani. Barbatul a fost huiduit de alti participanti pe motiv ca apa este adusa din Siret si ca ar minti.

La majoritatea ciusmelelor din Blagesti sunt puse afise ca apa nu este potabila. Chiar si asa, din disperare, oamenii se incumeta sa consume din locurile respective.

12150026

In doar doua puncte din suburbie apa este buna pentru consum. Localnicii stau la rand pentru a-si umple bidoanele. Fiecare le transporta cu ce poate: cu masina, caruta, bicicleta sau carucior.

Astazi erau trei persoane care se alimentau din zona respectiva. O doamna a venit cu doua canistre de 50 de litri pe care le transporta cu masina. Vine de la peste un kilometru distanta pentru ca nu are apa pentru mancare si de baut. A cheltuit circa 4.000 de lei pentru doua fantani, insa in zadar.

12150028

Intr-un izvor din localitate sunt si broaste. Oamenii spun ca de acolo este alimentata scoala din Blagesti.

12150024

Si daca nu este retea de apa, nu este nici canalizare. Oamenii au wc-uri in spatele casei, iar in fiecare an sunt nevoiti sa isi construiasca cate unul. Fie vidanjarea costa foarte scump, fie nu este posibila. Totodata, fiecare ar vrea sa isi amenajeze o baie in casa.

Localnicii ameninta ca daca administratia locala nu rezolva problema in cel mai scurt timp, ei vor sa se alature comunei Harmanesti, acolo unde exista apa si canal. Asa nu ar mai plati nici impozite de oras.

Mentionam ca vineri proiectele pro APAVITAL au fost respinse cu 12 voturi pentru, trei impotriva si trei abtineri. Insa, luni la ARSACIS IASI s-a luat decizia de a continua negocierilor iar proiectele sa fie reintroduse pe ordinea de zi in urmatoarea sedinta.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow