0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Apă mai scumpă pentru păşcăneni, la operatorul local

Preţul apei ar urma să crească la Paşcani odată cu preluarea serviciilor de societatea Prest Serv Apa. Mai exact consumatorii ar trebui să plătească 6,17 lei pentru un metru cub de apă faţă de 5,22 lei cât era până în vara anului trecut, înainte de delegarea serviciilor operatorului ieşean.
Noul tarif a fost deja însuşit de conducerea unităţii şi urmează să fie aprobat şi de Consiliul Local. El cuprinde atât preţul la apă, 3,09 lei cât şi cel la epurare şi canalizare de 1,53 lei, fără TVA. Mai mult se adăugă şi 0,30 lei la fiecare metru cub de apă pentru rambursarea creditului de la Banca Europeană de Investiţii şi pentru dezvoltare.

Noul preţ de la Prest Serv Apa se apropie de valoarea celui de la Apa Vital de 6,86 de lei. Asta chiar dacă unul dintre principalele motive de revocare a delegării serviciilor operatorului ieşean a fost alinierea preţului de furnizare la Paşcani la cel practicat în tot judeţul. Altfel spus odată cu întoarcerea la Prest Serv Apa tariful nu poate rămâne acelaşi pe motiv că societatea are probleme financiare şi are nevoie de bani pentru investiţii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow