More

  Apă mai puțină la robinete în Blăgești, Hălăucești și Hărmănești

  Array

  Apă mai puțină la robinete în Blăgești, Hălăucești și Hărmănești

  Făceți-vă provizii de apă, pentru că timp de o lună de zile, apa la robinete va fi restricționată după un program bine stabilit, după cum anunță operatorul. Este vorba despre întreruperea apei potabile în Hălăucești, Hărmănești și suburbia Blăgești.

  Apă mai puțină la robinete în Blăgești, Hălăucești și Hărmănești pentru următoarea lună. Este vorba de alimentarea rezervoarelor care mai apoi să permită funcționarea capacităților de pompare în regim normal, mai ales că în această perioadă s-a anunțat și vreme caniculară, iar majoritatea gospodarilor folosesc apa de la robinete și în alte scopuri decât cel menajer. Asfel, consumurile de apă ajung să depășească, în perioadă caniculară, capacitatea instalată în rezervoare.

  „În condiții de vreme caniculară, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. În aceste condiţii, este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.” este specificat în comunicatul de presă al operatorului Apa Vital.

  Astfel, până la începutul lunii septembrie apa potabilă va fi furnizată numai câteva ore pe zi, iar în timpul zilei ea va fi întreruptă.

  În aceste condiții, în perioada 26 iulie – 1 septembrie 2016, pe fondul creșterii consumurilor, apa potabilă va fi întreruptă după cum urmează:
  · în intervalul orar estimat 12.00 – 17.00, nu se va furniza apă potabilă către utilizatorii din comuna Hălăucești, alimentați din rezervorul de 600 mc capacitate Hălăucești;
  · în intervalul orar estimat 19.30 – 07.30, se va întrerupe furnizarea apei potabile către utilizatorii din localitățile Hărmăneștii Vechi și suburbia Blăgești – Pașcani, alimentate din izvorul Boldești.

  „Reamintim că obligaţiile contractuale prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Din acest motiv, facem apel la utilizarea raţională a apei, doar pentru consum uman şi menajer.” este specificat în comunicatul de presă al operatorului Apa Vital.

  Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI