30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Apa din Paşcani nu este potabilă. Izvoarele şi fântânile sunt pline de fecale şi nitriţi

Cea mai buna apa este apa de izvor, spune un proverb care nu se prea aplica in Pascani. Izvoarele si fantanile din Municipiu sunt un adevarat pericol. Acestea sunt infestate, potrivit celor mai recente analize ale Directiei de Sanatate Iasi. Cele mai cunoscute izvoare de pe raza Muncipiului, 14 la numar au apa plina de nitriti si urme de fecale.

Deocamdata, nu exista niciun semn care sa avertizeze localnicii ca apa nu e buna de baut, asta si pentru ca desi anul trecut au fost puse placute la izvoarele nepotabile, acestea au disparut imediat.

izvor

In zilele urmatoare, cei de la Serviciul de Gospodaria Comunala Pascani trebuie sa avertizeze, din nou, prin afisarea la loc vizibil si protejat a inscrisului „APA NU ESTE BUNA DE BAUT” la urmatoarele fantani si izvoare de pe raza orasului – de pe strada Avram Iancu – Casa Parohiala, Magazin, Scoala Blagesti, Camin Cultural; captarea de apa de pe strada Razoare; de pe strada 1 Decembrie – Politie, zona Marzasca, e-ON gaz, bloc b14, fosta Tabacarie iar de pe strada Dragos Voda captarea de apa, Peco. Probleme sunt si la scoala Gastesti – fantana din fata scolii, dar si cea din incinta scolii.

Multi pascaneni obisnuiesc sa bea apa de izvor in locul celei de la robinet sau al celei plate, din comert. Un pensionar spune ca vine zilnic, la izvor dupa apa de foarte multi ani si nu a avut niciodata probleme din cauza ei.

Inspectorul Petru Bunduc spune ca un consum indelungat de apa din aceste izvoare, mai ales la copii, oameni cu afectiuni sau cei in varsta, poate crea in timp afectiuni gastro-intestinale si nu numai. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow