18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Apa cu portia la Halaucesti, din cauza caniculei

Operatorul iesean Apa Vital Iasi a anuntat masuri de restrictionare a furnizarii apei la Halaucesti, din cauza caniculei. Conform programului afisat apa va curge la robinete doar dimineata si seara.
Comunicat de presa
Odată cu încălzirea vremii, folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumului peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă. În aceste condiţii, este dificil să se asigure un nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.
Cu toate că ApaVital a făcut din nou apel la un consum raţional de apă din partea clienţilor săi, consumul din ultima perioadă depăşeşte capacitatea instalată, în condiţiile în care se utilizează apa în alte scopuri decât cel menajer.
Din acest motiv, în perioada 13-30 iunie 2015, ApaVital este pusă în neplăcuta situaţie de a furniza apă potabilă după program, zilnic între orele 06.00 – 10.00 şi 17.00 – 22.00, pe perioada sezonului cald, către utilizatorii din localitatea Hălăuceşti.
Reamintim că obligaţiile contractuale ale clienţilor noştri prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare. Din acest motiv, facem apel la clienţii din aceste zone să utilizeze raţional apa, doar pentru consum uman şi menajer.Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, clienţii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

Alte articole