17.7 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Apa cu portia in mai multe comune din judet


Operatorul de apa si canalizare a inceput intreruperea furnizarii apei potabile in anumite perioade, in mai multe localitati din judet. Masura a fost anuntata pentru luna iunie a.c., pentru refacerea resurselor din rezervoarele de apa. Reprezentantii ApaVital sustin ca odata cu incalzirea vremii au scazut debitele de apa si a crescut semnificativ consumul, mai ales pentru udatul gradinilor.

Conform graficului in comuna Deleni apa va fi furnizata doar in intervalul 07.00 – 22.00 iar în comunele Belcești, Focuri și Coarnele Caprei. între orele 07.00 – 12.00 și 17.00 – 22.00.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.
În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, se recomandă locuitorilor din localitatile afectate sa isi faca rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere..

Masuri similare au fost luate si anul trecut, in aceleasi localitati. La Pascani cele mai multe intreruperi de furnizare a apei au fost din cauza unor avarii pe retelele de aductiune sau cele de distributie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...

Încep licitațiile pentru primele parcări rezidentiale

  Administrația locală din Pașcani anunță ca va demara, din...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow