10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Apă cu porţia în Hârlău

Veşti proaste pentru cetăţenii din Hârlău în plină canicula. Chiar dacă temperaturile de afară sunt insuportabile, operatorul judeţean de apă şi canalizare a restricţionat furnizarea apei din cauza consumului mare înregistrat în ultima perioadă.

În ultimele zile au apărut temperaturi caniculare care fac ca apa să nu mai fie suficientă în anumite sisteme. În acest sens putem să menţionăm sistemul de la Hârlău, care este alimentat din sursa Parcovaci unde am primit conform planului de restricţie şi folosire a apei în perioade deficitare de la administraţia naţională Apele Romane etapa 1 de restricţie care impune ca în momentul apariţiei deficitului de apă să se reducă cantităţile care pot fi prelevate din această sursă. În acest sens, pentru a putea face faţă şi pentru că toţi consumatorii să beneficieze totuşi de apă s-a instaurat un program, programul este între orele 05:00 şi 23:00, deci în această perioadă vor avea avea apă consumatorii, urmând ca în perioada de noapte să se refacă rezervele pentru că a doua zi să se poată libra apa conform programului. Acest program va fi menţinut pe toată perioada caniculară.” a declarant reprezentantul APAVITAL, Răzvan Manolache.

Astfel, în perioada următoare, programul de furnizare a apei va fi intervalul orar 05:00-23:00. Apa va fi restricţionată pe timpul nopţii pentru ca realimentarea rezervoarelor cu apă din Hârlău (2500 mc capacitate) şi Deleni (300 mc capacitate) să fie posibilă. Această măsură va fi luată şi în satele Badeni, Slobozia, Deleni, Maxut, Poiana şi Feredeni.
Menţionăm că la nivelul oraşului Hârlău s-au amplasat 3 puncte de prim ajutor. Aici găsiţi câte un asistent medical care verifica tensiunea, oamenii fiind serviţi cu un pahar de apă.

Este recomandat ca în această perioadă de canicula in special bătrânii, cei cu probleme psihice sau cardiace să nu părăsească domiciliul la orele de prânz sau în timpul temperaturilor ridicate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow