15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Apa consumată ilegal de trei ori mai scumpă. Locatarii cer intervenţia Primăriei

audiente

Inevitabilul s-a produs. Păşcănenii care s-au rebranşat ilegal la reţelele de apă, după ce operatorul a închis robinetele acolo unde nu erau contracte de furnizare, acum trag consecinţele. Apa Vital facturează consumurile clandestine la o valoare de trei ori mai mare decât cea iniţială, conform legii. În acesta situaţie se afla şi locatarii de la blocul F1 din cartierul Micro. Ei au aflat cât trebuie să achite, abia acum când unul unul dintre locatari şi-a asumat responsabilitatea de a semna contractul de furnizare în calitate de reprezentant de scară. Acum au venit la audienţe şi cer ajutorul primarului pentru a scăpa de acesta datorie.
Edilul municipiului a spus că va discuta şi acesta problemă cu cei din conducerea asociaţiei judeţene de apă şi canalizare. Şedinţa este programată în cursul zilei de mâine la Iaşi.
Primarul Dumitru Pantazi a mai spus că tot mâine ar urma să solicite şi prelungirea termenului pentru incheierea contractelor la apă, în blocurile cu multe apartamente sau acolo unde sunt probleme excepţionale.

Menţionăm că în aceeasi situaţie se afla locatarii de la alte 19 blocuri din Paşcani, unde reluarea furnizării apei a fost făcută în mod ilegal. Poliţia Municipală cercetează deja cazul de la blocul Moldova unde câţiva locatari au pus sechestru şi au intrat forţat în staţiile de pompare ale RAGCL-ului. Interesant este că până acum nu a fost identificat nici una dintre persoanele care a intervenit pentru redeschiderea robinetelor. Administratia locală a sprijinit şi încurajat astfel de soluţii, la acea vreme, pentru că păşcănenii să nu rămână fără apă.

[scribd id=275322807 key=key-OkoIcOAqENOu1SFyiyBF mode=scroll]

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow