21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

APĂ CALDĂ CU PORŢIA, ÎN CARTIERELE NEPROFITABILE SAU CU DATORII

Apă caldă cu porţia pentru câteva sute de familii din Paşcani abonate la sistemul centralizat de încălzire. Cinci centrale termice din oraş vor funcţiona doar trei zile pe săptămână pentru a se face economii la gaz şi electricitate. Măsură a fost luată în zonele cu puţini locatari rămaşi branşaţi la sistemul centralizat de incalzire şi sunt înregistrate restante mari la plata facturilor pe motiv că activitatea nu este rentabilă. Vor fi afectaţi locatarii de la centralele 1, 2, 4, 8 şi 11 de pe străzile Cronicar Neculce, Nicolae Iorga, 22 decembrie, Vasile Alecsandri şi Eugen Stamate. Aici furnizarea apei calde va fi făcută doar în zilele de marţi, joi şi sâmbăta între orele 06.00 şi 23.00.
La restul blocurilor unde centralele vor funcţiona în regim normal apă caldă va fi furnizată în fiecare zi.

Conducerea RAGCL cere scuze păşcănenilor pentru acesta situaţie. Măsură a fost luată pentru a face economii în vederea achitării facturile restante la gaz, de peste 2 milioane de lei. Situaţia va reveni la normal doar după ce regia va reuşi să incase datoriile de la clienţii rau-platnici.

Menţionăm că RAGCL a solicitat Primăriei Paşcani plata în avans a subvenţiei la căldură pentru a achita datoriile la gaz. Cererea va fi discutată în şedinţă ordinară de la sfarsitul acestei luni. Până acum au avut loc două întâlniri informale privind soarta regiei la iniţiativa consilierului local Sorin Olariu. El a cerut intrarea în insolventa a regiei pentru deblocarea conturilor şi implementarea unui plan de reorganizare, iar în caz de închidere locatarii să primească un ajutor social pentru achiziţionarea de centrale de apartament.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI