20.2 C
Paşcani
miercuri, octombrie 5, 2022
Array

Anveloparea blocurilor – haos total. Sunt finanţări guvernamentale, dar nu ştim să le luăm

- Advertisement -

Haos total la Paşcani cu anveloparea blocurilor. În mai mult cartiere au loc astfel de lucrări, fără nici o autorizaţie de la Primărie. Purtătorul de cuvânt al instituţiei spune că Serviciul de Urbanism nu a dat nici o aprobare în acest an ci doar un certificat de urbanism în care au fost precizate cerinţele conform prevederilor legale.
Astfel de lucrări nu pot fie executate decât pentru tot blocul şi cu respectarea culorii iniţiale a pereţilor, spune reprezentantul administraţiei din Paşcani. În realitate fiecare construieşte cum vrea, doar pentru unul sau câteva apartamente, nu şi pentru spaţiile comune.
Alţii însă vor să execute astfel de lucrări cu bani de la Uniunea Europeană, aşa cum s-a întâmplat cu trei blocuri din centru municipiului. Astăzi la audienţe un locatar a solicitat administraţiei locale sprijin pentru întocmirea documentaţiei necesare anveloparii blocului T1. Cetăţeanul s-a plâns că şeful asociaţiei nu vrea să semneze cererea de finanţare, pe motiv că îi este frică că locatarii nu îşi vor achita partea de contribuţie, 20% din costuri.
Menţionăm că în cadrul acestui proiect de finanţare a lucrărilor de anvelopare a blocurilor statul acoperă 50% din costuri iar Primăria Paşcani 30%. În bugetul local din acest an nu a fost alocat nici un leu pentru depunerea unor astfel de cereri de finanţare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow