Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a vorbit din nou despre Legea salarizării unitare. Ea a explicat că mai este un singur articol important de dezbătut din lege, articolul 37, iar apoi va fi adoptată în comisia de Muncă. Ulterior, legea va merge în plenul Camerei Deputaților, pentru votul final.

„Legea salarizării se va vota marți în Comisie, a mai rămas un singur articol important din această lege, articolul 37, care se referă la aplicarea acestei legi, cum se va face etapizat și trebuie să așteptam ca în aceste zile câte au mai rămas până marți, Ministerul de Finanțe să-și facă toate calculele, pentru a ne spune cu exactitate de la 1 ianuarie ce categorii de bugetari vor intra cu măriri, obligatoriu toți cu 25%, dar posibil să fie sănătatea și educația cu mai mult.

Asta o să ne spună finanțele și de asemenea ce categorii de bugetari vor intra chiar de la 1 iulie cu majorări salariale. De asemenea, aș vrea să fac precizarea că miercuri se va vota în plenul Camerei Deputaților la votul final. Legea trebuie să intre în vigoare de la 1 iulie, nu există niciun articol care să poată fi declarat neconstituțional de către Curte și nici nu cred că sunt motive serioase ca președintele Klaus Iohannis să o întoarcă înapoi la Parlament.

Continuarea pe Observator

Slider
loading...