13.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Anul semafoarelor, la Paşcani. Cum vor circula maşinile în intersecţiile de la gară şi spital

Paşcani ar putea scăpa în acest an de etichetă, oraşul cu un singur semafor”. Primăria municipiului se pregăteşte să mai amplaseze încă trei în principalele intersecţii. Anunţul a fost făcut chiar de edil, în cadrul emisiunii “Pulsul Zilei”. De asemenea ar urma să fie achiziţionate două semafoare cu buton pentru a fi amplasate în zonele periculoase la trecerile de pietoni.
Investitiile ar urma să fie începute în acest an pe baza unei hotărâri aprobate încă din anul 2009. La acea vreme consilierii au decis semaforizarea a cinci intersecţii însă doar una a fost rezolvată până acum.
Acum trebuie reactualizaţi indicatorii tehnico-economici şi aprobaţi de consilierii locali. Investiţia este estimată la 500 000 lei.
Lucrările ar urma să înceapă în acest an cu semaforizarea intersecţiei din zona Gării, de la intersecţia străzilor Gării şi Ceferiştilor. Semafoarele vor fi amplasate şi programate aşa încât să deblocheze şi traficul din zona Pieţei Vale. Urmează apoi semaforizarea de la Spitalul e Urgenţă la intersecţia străzilor Ştefan cel Mare cu Grădiniţei. Pentru că maşinile să nu aştepte în pantă s-a găsit soluţia ca staţionarea să se facă imediat după podul pestea calea ferată, a explicat primarul Dumitru Pantazi. În cadrul aceluiasi proiect este cuprinsă şi semaforizarea intersecţiei “Constructorul”.
Administraţia locală anunţa că vrea să rezolve, în regim de urgenţă, şi problema trecerilor de pietoni periculoase, cum ar fi cea din faţa Şcolii Iordache Cantacuzino. Acolo ar urma să fie amplasate semafoare cu buton. Ele ar urma să fie cumpărate imediat după aprobarea bugetului, prin achiziţie directă.
Menţionăm că din lipsa semafoarelor circulaţia rutieră din Paşcani se desfăşoară cu dificultate în intersecţii. De asemenea la unele treceri de pietoni din apropierea şcolilor s-au înregistrat numeroase accidente.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI