32.1 C
Paşcani
miercuri, iunie 29, 2022

Anul şcolar 2022-2023. Câte note vor primi de fapt elevii şi cum se calculează mediile, conform noului Regulament – surse

Modificarea structurii anului şcolar şi eliminarea tezelor aduce şi schimbarea procedurii pentru acordarea notelor/calificativelor, implicit şi schimbarea procedurii pentru încheierea mediilor. Conform unui draft al Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP) obţinut de reporterii Observator, mediile eleviilor ar urma să fie încheiate anual, fără a exista un număr impus de note/calificative.

Numărul de calificative/note acordate anual fiecărui elev, la fiecare disciplină de studiu, va fi stabilit de cadrul didactic în funcție de numărul unităților de învățare și de numărul săptămânal de ore prevăzut în planul cadru. La orice disciplină numărul de calificative/note acordate anual este cu cel puțin trei mai mare decât numărul de ore alocat săptămânal disciplinei în planul-cadru de învățământ.

La fiecare disciplină de studiu sau modul, se încheie o singură medie, calculată din numărul de note prevăzut de acest nou regulament, prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr întreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se face în favoarea elevului.

Continuarea pe Observator

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow