-0.4 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Ansamblul Hurgheșul din Feredeni, locul II la un concurs național de pricesne – VIDEO

Ansamblul Hurgheșul al Parohiei Feredeni din comuna Deleni a luat locul II la Festivalul Național Concurs de muzică religioasă „Plânge măicuța la cruce“, cu participanti din intreaga tara, ce a avut loc inainte de sarbatorile pascale. Membrii ansamblului din Feredeni au interpretat in lacasul de cult priceasna “Prea Sfanta Nascatoare”, imbracati in portul traditional, cu inimile deschise si plini de emotii.

https://www.facebook.com/folclor2020/videos/944150723088545

Ansamblul nu este la prima participare sau la primul premiu. Tinerii membrii reusesc sa cucereasca publicul oriunde merg si s-au facut remarcati si la Festivalul național de folclor Zestrea din Bacau, Concursul județean de muzică ,,Ritmurile copilăriei”, Concursul Național de Muzică Religioasă și Patriotică „Din suflet de creștin” si multe altele.

De precizat este faptul ca Ansamblul de dansuri populare HURGHEȘUL, a fost înființat în luna martie 2019, de către părintele Dănuț Fotea, paroh al Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Feredeni. Numele grupului vine de la unul dintre râurile ce străbat satul Feredeni cu numele de HURGHEȘUL, ce înseamnă „a hurui, a face zgomot”. Ansamblul de dansuri, ca și Grupul vocal HURGHEȘELUL, este parte a unui proiect etnografico-folcloric promovat de către Parohia Feredeni, se arata intr-un articol de pe site-ul Parohiei Feredeni.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow