11.5 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

ANRSC: PSA poate furniza apă chiar dacă are suspendată licenţa. Contractele individuale rămân valabile, Primăria trebuie să intervină pentru facturarea serviciilor

ANRSC refuza să clarifice, fara echivoc, situaţia serviciilor de apă şi canalizare din Paşcani. În urma unei solicitări făcută de postul nostru de televiziune privind modalitatea de ridicare a suspendării licenţei de operare şi valabilitatea contractelor individuale autoritatea guvernamentală lasă să se înţeleagă că Prest Serv Apa poate furniza apă păşcănenilor. Mai mult problemele apărute intre operator şi locatari ar cădea în sarcina autorităţilor locale pentru a fi rezolvate.

Conform ANRSC, operatorul păşcănean poate furniza servicii păşcănenilor chiar dacă are licenţa suspendată, maxim şase luni de zile, perioada în care trebuie să intre în legalitate.

„În situația în care operatorului îi este suspendată licența de operare, acesta își poate continua activitatea pe o perioadă de maxim 6 luni în conformitate cu prevederile art. 8 lit. 1) din H.G. nr. 745/2007 pentru aprobarea Regulamentului privind acordarea licenţelor în domeniul serviciilor comunitare de utilităţi publice, cu modificările și completările ulterioare, respectiv,  „Suspendarea licenţei se face pe o perioadă de maximum 6 luni şi intră în vigoare de la data emiterii ordinului preşedintelui A.N.R.S.C. de suspendare a licenţei.”

În acelaşi comunicat de presă se arata ca actualele contracte individuale ar putea rămâne în vigoare chiar dacă sunt ilegale, ele urmând să fie modificate prin acte adiţionale. De asemene acolo unde apar probleme intre furnizor şi utilizatori administraţia locală ar avea obligaţia să intervină, cum ar fi de exemplu problema pierderilor de apă s mai ales modul de facturare al serviciilor.
,,Contractul de furnizare/prestare a serviciilor comunitare de utilități publice se încheie între operator şi utilizator pe o durată nedeterminată, existând posibilitatea modificării acestuia, prin întocmirea de acte adiţionale, ori de câte ori intervin schimbări.
În conformitate cu art . 9 alin (1) lit. g, și alin (2). lit. c din Legea nr. 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată, diferendele dintre utilizatori și operatori sunt de competența exclusivă a autorităților publice locale” .

Menţionăm că păşcănenii care au refuzat să încheie altfel de contracte decât cele individuale cu Apa Vital nu pot să îşi achite consumurile din luna iulie până în prezent. Mai mult la sfârşitul lunii noiembrie consilierii locali au aprobat anularea delegării serviciilor de apă şi canalizare operatorului ieşean. După câteva zile ANRSC a suspendat licenţa de operare a societăţii Prest Serv Apa operator căruia Consiliul Local intenţiona ca săptămâna viitoare să îi încredinţeze din nou serviciile spre exploatare. Acum se caută o soluţie juridica deoarece delegarea se poate facă doar în urma unei licitaţii care ar putea fi câştigate tot de Apă Vital.

raspuns ANRSC

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow