19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
19.5 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  ANRSC: Contracte individuale la apa doar cu apometre radio, pe banii locatarilor. Daca renuntam la Apa Vital, pierdem investitiile

  Ultimele știri

  Clarificari din partea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice. BIT TV a cerut lamuriri in legatura cu prestarea serviciilor de apa si canalizare la Pascani si obligatiile operatorului iesean.
  Din raspunsul autoritatii reiese ca in scarile de bloc cu distributie verticala exista o singura varianta de incheiere a contractelor individuale si anume montarea de apometre cu citire de la distanta, acelasi tip si in toate apartamentele din scare blocului, avizate de operator si verificate metrologic periodic, pe cheltiuala locatarilor. In blocurile cu distributie pe orizontala contoarele scoase pe casa scarii sunt utilizate ca aparate de masura al consumului iar acolo unde apa calda este distribuita in sistem vertical trebuie montate apometre cu citire la distanta. Si in acest caz aparatele de masura trebuie verificate metrologic si agreate de operator iar aceeasi solutia tehnica trebuie aplicata tuturor din scara blocului.
  ANRSC precizeaza ca operatorul de apa nu are nici obligatia si nici posibilitatea de a asigura conditiile tehnice necesare din scara blocului, toate cheltuielile pentru montarea contorilor si repartizarea consumurilor revin locatarilor.
  In acelasi raspuns se arata ca Apa Vital are dreptul legal de a intrerupe apa dupa 30 de zile de la data scadentei facturii, la blocurile unde sunt inregistrate datorii.
  In legatura cu initiativa consilierilor PNL de renuntare la operatorul iesean si organizarea unui serviciu public cu personalitate juridical, in subordinea Cosiliului Local, ANRSC atrage atentia ca intr-o astfel de situatie Pascaniul pierde investitiile de 13 milioane de euro din fonduri europene destinate pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare.

  raspuns anrsc

   

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  19.5 ° C
  21.1 °
  16.7 °
  96 %
  4.1kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  26 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet