21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Anomaliile din școlile din județ: absolvenţi cu medii peste 8 au luat 4 la Evaluare. Care sunt explicaţiile?

Elevi ieşeni cu medii de sub nota 4 la Evaluarea Naţională, au medii de absolvire peste nota 8. Cum este posibil? Diferenţele între notele la examenul de Evaluare Naţională şi media celor patru ani de şcoală este 3 puncte în cazul multor elevi din judeţul Iaşi. Sunt elevi de la unităţi şcolare precum Şcoala Gimnazială din Topile, unde un elev a obţinut la examenele naţionale media 4,47, dar acest copil are media pe cei patru ani de studiu 8,71. Acest elev a obţinut la disciplina matematică nota 2,50 şi 4,35 la limba şi literatura română.

Acesta nu este singurul caz de acest fel, un elev de la Şcoala Gimnazială „Ion Neculce” din Iaşi a obţinut la limba şi literatura română nota 3.20 şi la matematică 4.00. Acest elev a încheiat ciclul gimnazial cu media 8,23. Un alt caz vine din partea unui absolvent de clasa a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din satul Mănăstirea, comuna Dagâţa din judeţul Iaşi. Acesta a încheiat cu media de absolvire 8,27, dar nu a reuşit să treacă examenele naţionale: a obţinut nota 2.00 la matematică, 5.05 la limba română, media generală 4.47.

O situaţie similară se regăseşte şi într-o altă şcoală din municipiu, la Şcoala Gimnazială „George Călinescu”din Iaşi. Un elev care a obţinut media 8.45 în timpul celor patru ani de studiu, a primit următoarele rezultate la Evaluarea Naţională: 3.75 la limba şi literatura română şi 2.50 la matematică. Din căutările efectuate, am descoperit încă o astfel de situaţie, într-o şcoală din Horleşti, judeţul Iaşi. Un absolvent al acestei şcoli a obţinut la matematică nota 1.50 şi la română 4, în condiţiile în care media pe ani a fost raportată ca fiind 8.54.

Chiar şi elevii cu cele mai mici note obţinute în judeţul Iaşi, un elev din Blăgeşti, nota 1.80 la română şi 2.00 la matematică, un elev din Şipote, 1.95 la română şi 1.50 la mate şi ultimul elev din Iaşi, de la şcoala Gimnazială din Topile, care a obţinut nota 1.80 la română şi 1.50 la matematică, toţi aceştia au medii de absolvire peste 6.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow