More

  ANM: Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion 2016/2017

  Array

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor temperaturilor și cantătăților de precipitații pentru următoarele trei luni. Meteorologii estimează, pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie, temperaturi normale pentru această perioadă, în timp ce precipitațiile lunare se vor situa peste normele climatologice, exceptând local estul, nordul și vestul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii.

  Prognoza meteo pentru luna octombrie
  Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în cea mai mare parte a teritoriului, exceptând, local, regiunile nordice, centrale și vestice, unde acestea se vor apropia de media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de normă în sud-estul și local în sudul țării, iar în restul teritoriului vor avea o tendința spre excedent.

  Prognoza meteo pentru luna noiembrie
  Temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a țării, posibil mai ridicate, local, în sud, sud-est și vest. Cantitatile totale de precipitatii se vor incadra, in general, peste normele climatologice.

  Prognoza meteo pentru luna decembrie
  Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului. Precipitațiile lunare vor fi in general peste normele climatologice, exceptand local estul, nordul si vestul tarii, unde acestea vor apropiate de medii.

  Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

  Sursa: ANM.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI