More

  ANM: Cod portocaliu de viscol și ninsori

  Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata două coduri portocalii de viscol și ninsori, dar și un cod galben de vânt intens și precipitații mixte.

  Prima avertizare meteo, cod portocaliu, a intrat în vigoare de sâmbătă, de la ora 13.o0 și este valabilă până duminică, ora 10:00. În acest interval vor fi intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1600 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, și se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Intensificări temporare ale vântului cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h vor fi local și în restul zonelor, cu precădere în sud-vestul și în nord-vestul teritoriului.

  De duminică, de la ora 10.00 până luni la ora 23.00 va intra în vigoare un cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru. Toate judetele tarii vor fi afectate. În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

  În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în MaramureșTransilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

  Un alt cod portocaliu intră în vigoare de duminica, 29 octombrie, ora 10.00 și este valabil până luni, 30 octombrie, ora 23.00, pentru toate zonele de munte. În zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani

  O femeie din București își caută mama. Aceasta s-ar fi stabilit în Pașcani. //

  Paște fără tichete sociale pentru pășcănenii cu venituri mici! Viceprimarul Rățoi: Sunt bani aruncați pe apa Sâmbetei! Pintilie: În calitate de președinte al PNL...

  Pășcănenii cu venituri mici nu vor primi, in acest an, tichete sociale de Paste. Hotărârea a fost luată de legislativul pascanean, întrunit in ședința...

  Bugetul comunei Miroslovești și lista de investiții, în dezbatere publică – DOC

  Mai sunt cateva zile pana cand cetatenii din comuna Miroslovesti pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare cu privire la proiectul de buget si lista de investitii pentru acest an. Cele doua documente au fost publicate pe site-ul administratiei locale, comunamiroslovesti.ro si pot fi consultate de intreaga comunitate.

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet