22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.1 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

ANL SRL: 8 chiriasi mai detin alte case si terenuri, datorii uriase, contracte ilegale, afaceri cu apartamentele statului

oferta.oceancredit.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
fashiondays.ro
credius.ro
creditfix.ro
creditprime.ro
elefant.ro
answear.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

În timp ce sute de familii de tineri, unii cu copiii, aşteaptă repartizarea unei locuite de la stat, la Paşcani 8 apartamente ANL sunt ocupate, în mod abuziv, de proprietari care mai deţin alte proprietăţi.
În acesta situaţie contractele de închiriere ar fi trebuit, demult, reziliate de funcţionarii Primăriei iar apartamentele să fie repartizate următorilor de pe listă. Nu s-a întâmplat deloc aşa iar locatarii au fost lăsaţi să acumuleze şi datorii uriaşe pentru neplata chiriei şi a utilităţilor. Abia după ce problema a fost descoperită de inspectorii Curţii de Conturi ei au fost acţionaţi în judecată pentru a părăsi locuinţele.
anl raport cc
În raportul de control se precizează că, în două din cele opt cazuri, contractele de închiriere au fost încheiate “în condiţiile în care beneficiarul în cauză mai deţinea şi o altă locuinţa…”. Restul le-au dobândit prin cumpărare sau moştenire după obţinerea unei locuite ANL. În ambele cazuri contractile trebuiau reziliate imediat dar ele au fost prelungite.
În acesta situaţie se afla Petru Bucovina – casa şi teren din moştenire şi locuinţa ANL, Adrian Magherca – casa şi locuinţa ANL, Marius Radeanu – casa şi locuinţa ANL, Iustinian Berbece – casa moştenită şi locuinţa ANL, Dragoş Dragomirescu – apartament şi locuinţa ANL, Chiriac Brandusa- garsonieră şi locuinţa ANL, Elena Ailenei – garsonieră şi locuinţa ANL.
În acelaşi raport se mai arată că în cel puţin trei cazuri contractele de închiriere au fost atribuite sau prelungite în condiţiile în care beneficiari aveau datorii la plata chiriei de 88.000 lei. Primăria refuza să spună numele celor trei persoane dar ei se afla pe lista celor care au fost deja acţionaţi în instanţă pentru recuperarea debitelor.
Este vorba despre Petru Bucovina – 53222 lei, Mihai Ciobanu – 37.000 lei (în curs de evacuare prin hotărâre judecătorească), Costel Baltag -48861 lei, Oltita Dănilă, Cristian Humiciuc – 69073 lei, Corneliu Roman, Doina Isachi – 47742 lei, etc. Sumele sunt cele raportate Consiliului Local în septembrie 2012 atunci când locatarii au fost scutiţi de penalităţi şi au beneficiat de eşalonări la plată.
Menţionăm că în acelaşi raport inspectorii au precizat şi alte nereguli grave privind gestionarea locuinţelor ANL. Au fost depistate situaţii în care contractele de închiriere au fost încheiate după ce chiriaşii au primit repartiţie şi au locuit în apartament. Nu se precizează însă daca si cine a plătit chiria şi utilităţile în acesta perioadă. Mai mult sunt apartamente închiriate deşi contractele sunt expirate iar în alte cazuri contractele nici măcar nu au fost încheiate:, neprezentarea dovezii existenţei unor rapoarte contractuale bilaterale în situaţia tuturor locuinţelor închiriate…” Altfel spus există situaţii în care unele locuinţe ANL au fost subinchiriate sau sunt folosite de alţi chiriaşi decât cei care au primit repartiţiile, iar asta se întâmplă, in mod illegal, de ani de zile. Sandu Apetrei funcţionarul public responsabil cu patrimonial municipiului spune că aceste probleme au apărut până în anul 2012 iar acum sunt în curs de soluţionare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
22.1 ° C
23 °
19.9 °
82 %
1kmh
10 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI