18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

SINDICATUL DE LA SPITALUL CF PASCANI SE PREGATESTE DE GREVA:Cuvinte grele la adresa ministrului transportului

Nemultumirea angajatilor spitalelor CF din tara, continua. Asta dupa ce, noul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu doreste desfiintarea retelei spitalelor CFR din tara.
Nici angajatii Spitalului CFR Pascani, nu s-au lasat mai prejos, ei au luat deja initiativa de a semna un referendum privind cosnultarea salariatilor CF Pascani, sindicalisti (sau nu) in ceea ce priveste acceptarea sau neacceptarea propunerii facuta de actualul ministru de a descentraliza cele 15 spitale CF cu tot cu ambulatoriile de specialitate, catre consiliile locale sau judetene. Mentinam ca, 105 din cei 138 de angajati au semnat referendumul respectiv.

Lidera de sindicat de la Spitalul CF Pascani, Doina Cucos, spune ca Ministrul Transporturilor ar urmari suprafetele mari pe care aceste spitale le detin, la Pascani Spitalul CFR are 6000 mp dar si multe cladiri. Tot ea il acuza pe Relu Fenechiu de faptul ca nu stie isorie, ministrul spunand ca reteaua de Spitale CFR este de pe vremea comunismului, fapt ce este fals. Reteaua de Spitale este din perioada interbelica, liderul de sindicat de la Pascani mai spune ca nu o putem face pe Regina Maria comunista.

Mai mult, vineri 11 ianuarie toti liderii de sindicat a celor 15 spitale s-au intalnit la Bucuresti la Sediul Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR intr-o sedinta a Comitetului Director.

Presedentiele Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR, Denisa Popovici, a intocmit un proiect de rentabilizare a spitalelor CFR, ca o alternativa la decizia luata de catre ministru. In acest proiect exista si o serie de acuze pe care Alianta Nationala Sindicala Feroviara le aduce lui Relu Fenechiu, printre care taierea pur si simplu a uneia din putinele surse de venit a acestor spitale si anume, “Siguranta Circulatiei”.
Tot in cadrul proiectului sunt specificate o serie de solutii si explicatii pentru reorganizarea retelei medicale.

De exemplu: Spitalul General CF Simeria si aociati Spitalului General CF Pascani si Spitalul CF Sibiu, cu Simeria lider se propune dezvoltarea ca Centru de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Diabetului si Bolilor de nutritie. Pe termen lung, dupa realizarea investitiei si pregatirea personalului, proiectul va avea un impact pozitiv asupra zonelor implicate.

Daca Ministrul Transporturilor nu va face nici o modificare, angajatii din Spitalele CFR din tara ameninta cu proteste de strada.

În subordinea Ministerului Transporturilor există 15 spitale, dintre care două în Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting şi Spitalul Clinic nr. 2 Căi Ferate. De asemenea, există spitale CF şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Paşcani, Craiova, Simeria şi Drobeta-Turnu Severin.
Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi preluată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în timp ce spitalele CFR din ţară vor fi transferate către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, duminică, ministrul Relu Fenechiu.

Alte articole