19.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Angajaţii se tem de a treia prelungire a interimatului șefei de la Spitalul CFR Paşcani

Sindicatul o acuză pe jurista Mihaela Amariei (foto) că, în calitate de manager, şi în ciuda lipsurilor uriaşe, nu a reuşit să cheltuiască anul trecut decât un sfert din banii şi aşa puţini alocaţi de Ministerul Transporturilor.

Neînţelegerile dintre echipa medicală şi conducerea de la Spitalul CF din Paşcani împlinesc trei ani. În prezent, colectivul medical este îngrijorat că directorul Mi­haela Amariei, căruia îi expiră contractul de management astăzi, 25 ianuarie, va continua să asigure conducerea spitalului, cu toate că nu şi-a îndeplinit indicatorii de performanţă.

Ultima „realizare“ a managerului datează din luna decembrie, când Amariei a returnat Ministerului Transporturilor aproa­pe trei sferturi din bugetul Spitalului CF Paşcani pe 2016. Din 140.000 de lei alocaţi unităţii medicale, managerul a reuşit să cheltuiască doar 40.000 de lei, diferenţa de 100.000 revenind ministerului. Banii s-au reîntors la MT pentru că şeful spitalului nu a reuşit să-i investească, cu toate că spitalul are nevoie de aparatură medicală.

„Banii au fost returnaţi pentru că nu au fost folosiţi. Ministerul îţi dă, tu trebuie să ştii să faci investiţii, să creşti spitalul, nu să te întorci la finalul anului cu banii în dinţi. Prin cheltuirea lor se vede capacitatea managerială a celui pus în fruntea spitalului“, a arătat Doina Cucoş, liderul de sindicat din Spitalul CF Paşcani.

 

Continuare pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow