16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Angajaţii din judet, tot mai bolnavi

Statisticile realizate de Casa Judeţeană de Pensii cu privire la cererile de retragere din activitate arată că numărul cauzelor de ordin psihic este alarmant de mare * în ultimii ani a crescut, de asemenea şi numărul accidentelor de muncă înregistrate în judeţ
Numărul accidentelor de muncă ajunse în atenţia comisiei specializate de expertiză din cadrul Casei Judeţene de Pensii a crescut constant în ultimii ani. Dacă în 2009 erau înregistrate 67 de astfel de incidente soldate cu pierderea capacităţii temporare de muncă a persoanelor implicate, în 2010 acestea au crescut la 71, în 2011 fiind înregistrate 63 iar anul trecut au intrat în evidenţele instituţiei un număr record de 83 de accidente de muncă. Mai mult, anul trecut patru persoane şi-au pierdut viaţa fie ca urmare a acestor accidente, fie a bolilor profesionale contactate în mediul în care lucrează.
Ceea ce este, însă, mai îngrijorător este numărul foarte mare de propuneri de pensionare pe caz de invaliditate. Dacă în 2011 Casa Judeţeană de Pensii a înregistrat 974 de astfel de cazuri, anul trecut numărul acestora a ajuns la peste 1.200. „În anul 2012 s-au înregistrat 1.214 cazuri noi de propuneri la pensie de invaliditate, din care 1.081 au fost încadrate în grade de invaliditate, iar 133 de cazuri respinse”, susţin reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii. Ceea ce este mai îngrijorător este faptul că majoritatea pensionărilor, anume 837, provin din rândul persoanelor care nu erau angajate atunci când şi-au depus dosarele.

Continuare pe Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow