Angajaţii din direcţiile de finanţe publice din ţară au încheiat în jurul orei 13.00 protestul declanşat luni dimineaţă, dar spun că se pregătesc de o nouă grevă în cursul zilei de miercuri, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării prin care salariile lor ar scădea cu până la 35 la sută, a aununţat preşedintele Sed Lex, Vasile Marica, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.

„Probabil că miercuri, împreună cu colegii noştri din ţară, toţi colegii vor fi convocaţi la Bucureşti, vom lua o decizie împreună cu domnul ministru. Suntem alături de colegii noştri din ţară care au ieşit spontan la această acţiune. Nu putem să vorbim mai mult despre vreo propunere de la Ministerul Finanţelor Publice, care a spus că trebuie analizate, împreună cu bugetul, propunerile pe care le fac”, a declarat, luni, preşedintele SED Lex, Vasile Marica, la finalul discuţiiilor cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice.
Vasile Marica a explicat că, prin noua Lege a salarizării, salariile angaţilor ar scădea cu până la 35 la sută.
„Cred că este foarte clar pentru toată lumea că avem oameni bine pregătiţi şi care ştiu cu ce se mănâncă Legea salarizării, iar la ora actuală acest protest spontan a făcut să priceapă şi ministerul, probabil că şi în Parlament se va auzi acest ecou, că scad salariile. Cred că niciun parlamentar, nici ministrul Finanţelor, nici ministrul Muncii nu pot fi de acord cu scăderea salariilor, indiferent câţi oameni sunt cărora le scad salariile, că sunt 5, că sunt 1.000, că sunt 30, între 10% şi 35% este enorm”, a spus liderul sindical.
Întrebat dacă salariaţii din finanţe vor amâna protestele până miercuri, Marica a spus că acest lucru nu este sigur, precizând că protestul de luni nu a fost organizat de sindicat.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Slider
loading...