18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Angajații consideră ca ar trebui să aibă un salariu cu 1.000 lei mai mare decât caștigă la jobul actual. Ce salarii dau patronii și pentru câte mii de lei acceptă românii o slujbă

Așteptările salariale ale angajaților români au crescut în ultimul an, în contextul evoluției economice favorabile care a dus la creșterea consumului și, implicit, a nivelului de trai.

Astfel, dacă anul trecut un român ar fi acceptat să se angajeze pe un salariu mediu de 2.550 de lei, acum așteptările pornesc de la minimum 2.844 de lei, relevă un studiu realizat de eJobs.
Mai mult, participanții la studiu consideră că ar merita salarii cu 40% mai mari decât cele pe care le obțin pentru joburile curente. În medie, diferența dintre salariul curent și cel considerat just la nivelul pieței este mai mare de 1.000 de lei.

Tinerii cred că ar trebui să câștige cu 50% mai mult
Cele mai mari diferențe apar în rândul tinerilor cu vârsta sub 24 de ani care au, în prezent, un salariu mediu de aproximativ 1.500 de lei, însă consideră că o remunerație justă pentru postul pe care îl ocupă ar fi cu 50% mai mare, în medie de 2.261 de lei.

Continuarea pe Incont.stirileprotv.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow