21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Angajaţii ajunşi la vârsta pensionării îşi pot continua activitatea până la 70 de ani

Aşa arată un proiect de lege iniţiat de Ministerul Muncii. Documentul a fost lansat ieri în dezbatere publică.

Angajaţii care ajung la vârsta pensionării pot opta să-şi continue activitatea până la vârsta de 70 de ani, potrivit proiectului de lege iniţiat de Ministerul Muncii, lansat joi în dezbatere publică.

„Persoanele care desfăşoară activităţi în baza unui contract de muncă, a unui raport de serviciu sau a unui act de numire în funcţie, după caz, pot continua activitatea, la cerere, până la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cererea privind menţinerea în activitate în condiţiile alin.(1) se depune la unitatea angajatoare, cu cel mult 30 de zile calendaristice înainte de împlinirea vârstei legale de pensionare. Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru pensionare pot solicita înscrierea la pensie potrivit legii şi anterior împlinirii vârstei de 70 de ani, chiar dacă au optat pentru continuarea activităţii potrivit alin. (1). Cererea de încetare a activităţii se depune la unitatea angajatoare cu 60 de zile calendaristice înainte de data pensionării“, se arată în textul legii.

Activitatea va continua în baza aceluiaşi contract de muncă. Ca excepţie, personalul didactic care îşi manifestă opţiunea de continuare a activităţii, respectiv de pensionare, după caz, trebuie să anunţe acest lucru cu cel puţin 30 de zile înainte de data încheierii anului şcolar.

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow