16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
16.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Angajat de la Pakmaya, stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului. Plângere la poliţie

Accident grav de muncă la cea mai mare fabrică de drojdie din România, Pakmaya Paşcani. Un sudor a fost stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului, suferind răni grave la nivelul gâtului, feţei şi a membrelor. Bărbatul a suferit arsuri pe faţă, gât şi membre, iremediabile din punct de vedere estetic. El a făcut plângere penală împotriva societăţii.

IMG_8562

Sudorul Ionel Pavel, de 35 de ani, a înaintat în urmă cu câteva zile o plângere penală împotriva firmei care produce drojdia Pakmaya, SC Rompak SRL. Bărbatul acuză că angajatorii săi nu ar fi luat măsurile necesare evitării unui astfel de accident şi îşi rezervă dreptul de a solicita daune.

Potrivit lui Ionel Pavel, accidentul de muncă a avut loc în noaptea de 12 spre 13 aprilie, atunci când angajatul se afla în schimbul trei. Pavel spune că angajatul care îşi terminase schimbul l-a informat că trebuie să efectueze o sudură la ţevile care transportă acid sulfuric.

„Am fost supărat pe moment, pentru că mi-a fost lăsat de lucru pe trasee de acid la schimbul trei. Discutasem cu o săptămână înainte ca lucrările privind sudurile pe ţevi care transportă acid să fie făcute la schimbul I, când sunt mai multe persoane“, spune Ionel Pavel.

Acesta arată că a fost lăsat să lucreze singur la o lucrare de risc la care, spune el, ar fi trebuit atât asistat, cât şi supervizat de un superior ierahic. „Când am vrut să tai ţeava într-o zonă unde-mi permitea să fac sudura, în timpul secţionării, acidul care se afla în ţeavă a fost antrenat de pânza polizorului unghiular pe corpul meu. Imediat m-am deplasat la primul punct de apă care era la 5-6 metri, dar am constatat că nu curgea apă pe robinet. M-am deplasat pe jos în sectorul Separare, unde ştiam sigur că este apă, şi mam spălat singur cu furtunul de apă circa 45-60 de minute“, mai spune angajatul.

Acesta a făcut plângere penală la Poliţia din Paşcani împotriva angajatorilor săi. „Leziunile suferite sunt dintre cele mai grave, şi iremediabile din punct de vedere estetic. Am apreciat promptitudinea organelor de urmărire penală, care imediat după depunerea plângerii au demarat procedurile de anchetă“, ne-a spus Gianina Poroşnicu, avocata angajatului de la Pakmaya.

Conducerea societăţii a transmis redacţiei un comunicat de presă, în care precizează: „La data de 20.05.2014, când Pavel Ionel a depus plângerea, procesul verbal de cercetare a evenimentului nu era încă avizat de ITM Iaşi, avizarea acestuia având loc pe 21.05.2014. În procesul verbal sunt precizate cauzele producerii evenimentului şi persoanele răspunzătoare“. sursa ziaruldeiasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
ploaie ușoară
16.9 ° C
17.3 °
16.2 °
92 %
2.9kmh
0 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
23 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI