More

  Angajat de la Pakmaya, stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului. Plângere la poliţie

  Array

  Accident grav de muncă la cea mai mare fabrică de drojdie din România, Pakmaya Paşcani. Un sudor a fost stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului, suferind răni grave la nivelul gâtului, feţei şi a membrelor. Bărbatul a suferit arsuri pe faţă, gât şi membre, iremediabile din punct de vedere estetic. El a făcut plângere penală împotriva societăţii.

  IMG_8562

  Sudorul Ionel Pavel, de 35 de ani, a înaintat în urmă cu câteva zile o plângere penală împotriva firmei care produce drojdia Pakmaya, SC Rompak SRL. Bărbatul acuză că angajatorii săi nu ar fi luat măsurile necesare evitării unui astfel de accident şi îşi rezervă dreptul de a solicita daune.

  Potrivit lui Ionel Pavel, accidentul de muncă a avut loc în noaptea de 12 spre 13 aprilie, atunci când angajatul se afla în schimbul trei. Pavel spune că angajatul care îşi terminase schimbul l-a informat că trebuie să efectueze o sudură la ţevile care transportă acid sulfuric.

  „Am fost supărat pe moment, pentru că mi-a fost lăsat de lucru pe trasee de acid la schimbul trei. Discutasem cu o săptămână înainte ca lucrările privind sudurile pe ţevi care transportă acid să fie făcute la schimbul I, când sunt mai multe persoane“, spune Ionel Pavel.

  Acesta arată că a fost lăsat să lucreze singur la o lucrare de risc la care, spune el, ar fi trebuit atât asistat, cât şi supervizat de un superior ierahic. „Când am vrut să tai ţeava într-o zonă unde-mi permitea să fac sudura, în timpul secţionării, acidul care se afla în ţeavă a fost antrenat de pânza polizorului unghiular pe corpul meu. Imediat m-am deplasat la primul punct de apă care era la 5-6 metri, dar am constatat că nu curgea apă pe robinet. M-am deplasat pe jos în sectorul Separare, unde ştiam sigur că este apă, şi mam spălat singur cu furtunul de apă circa 45-60 de minute“, mai spune angajatul.

  Acesta a făcut plângere penală la Poliţia din Paşcani împotriva angajatorilor săi. „Leziunile suferite sunt dintre cele mai grave, şi iremediabile din punct de vedere estetic. Am apreciat promptitudinea organelor de urmărire penală, care imediat după depunerea plângerii au demarat procedurile de anchetă“, ne-a spus Gianina Poroşnicu, avocata angajatului de la Pakmaya.

  Conducerea societăţii a transmis redacţiei un comunicat de presă, în care precizează: „La data de 20.05.2014, când Pavel Ionel a depus plângerea, procesul verbal de cercetare a evenimentului nu era încă avizat de ITM Iaşi, avizarea acestuia având loc pe 21.05.2014. În procesul verbal sunt precizate cauzele producerii evenimentului şi persoanele răspunzătoare“. sursa ziaruldeiasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI