27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Anevelopele de iarnă sunt obligatorii! Polițiștii au intensificat controalele în tarfic

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii, potrivit legislației rutiere, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei !

Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă. În afară de sancționarea cu amendă, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Poliţia recomandă conducătorilor auto să se intereseze de blocajele existente în trafic înainte de a pleca la drum şi să echipeze autovehiculele corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze viteza de deplasare condiţiilor concrete de drum, să mărească distanţa în mers, să nu frâneze sau să vireze brusc, să utilizeze, cu precădere, frâna de motor şi să folosească corespunzător sistemul de iluminare.

În condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere cauzate de precipitaţii, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
Poliția Ieşeană atrage atenţia asupra necesităţii respectării indicaţiilor poliţiştilor aflați în trafic.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow