19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Andronescu: dacă rezultatele slabe la Bacalaureat se repetă, putem transforma liceele tehnologice în şcoli profesionale

Liceele tehnologice cu rată de promovare scăzută la Bacalaureat ar trebui transformate în şcoli profesionale, susţine fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. „Dacă rezultatele slabe se vor repeta, măsurile nu trebuie să se lase aşteptate. Eu aş merge până la a transforma liceele tehnologice în şcoli profesionale”, a declarat Andronescu într-o conferinţă la Botoşani.

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi în prezent preşedinte al Comisiei pentru învăţământ din Senat, a declarat vineri, 1 martie, că rezultatele slabe la examenul de Bacalaureat din 2012 „trebuie să fie un semnal de alarmă serios pentru toţi profesorii implicaţi în pregătirea elevilor”, potrivit Hotnews.

„Dacă rezultatele slabe se vor repeta, măsurile nu trebuie să se lase aşteptate. Eu aş merge până la a transforma liceele tehnologice în şcoli profesionale. Nu vreau să sune ca o ameninţare, dar trebuie să facem corecturi la Legea educaţiei şi s-ar putea să prindem asemenea măsuri şi în lege”, a continuat Andronescu.

Aceasta a precizat că „realitatea examenului de bacalaureat a arătat că în liceu nu poţi corecta toate lacunele cu care copiii vin din gimnaziu. De aceea, atenţia inspectoratelor şcolare trebuie să fie îndreptată către ciclul primar, chiar pornind cu soluţii remediale, astfel încât să nu se mai repete situaţia de la evaluarea de clasa a VIII-a şi, sigur, de la examenul de bacalaureat”.

Continuare pe Adevarul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow