23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022
Array

Anchetă la Primăria Stolniceni Prajescu. Posibilă fraudă din fonduri europene

Ancheta importantă la Primăria Stolnieni Prajescu. De câteva zile poliţiştii păşcăneni de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice verifică o sesizare privind fraudarea unor fonduri europene. În vizorul anchetatorilor este o investiţie de aproape 1,5 milioane de euro realizată de o firmă de construcţii din Lespezi, în anul 2013. Banii au fost cheltuiţi pentru consolidarea malurilor pe mai multe cursuri de apă din comună deoarece erau inundate casele şi culturile gospodarilor când erau ploi abundente. De asemenea au fost amenajate podete de trecere spre proprietăţile locuitorilor.
Investiţia ar fi fost făcută de mântuială. Cel care a trimis sesizarea a aflat că lucrările au fost distruse, în parte, în urma inundaţiile de anul trecut. Chiar dacă lucrarea este în garanţie, reparaţiile ar fi fost făcute cu fonduri guvernamentale obţinute pentru calamităţi. Acum procurorii şi poliţiştii vor să afle dacă nu cumva este vorba despre o deturnare de fonduri şi cum anume au fost cheltuiti banii de la Uniunea Europeană.
Primarul comunei Stolniceni Prajescu, Costel Hugianu ( FOTO ) , a spus că nu ştie de nici o anchetă pe această temă. El a confirmat, însă, că reparaţiile în urma calamitaţilor la investiţia din fonduri europene au fost făcute şi din despagubirile guvernamentale, nu doar de către constructorul care trebuie să asigure garanţia.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow