More

  Anchetă în cazul tinerei care a murit cu zile. 112 a trimis ambulanța la Iași, nu la Hîrlău – VIDEO

  Array

  Ancheta in cazul prezentat de postul nostru de televiziune ieri seara, unde o femeie de 27 de ani a murit asteptand ambulanta. Reprezentantii Ambulantei din Iasi spun ca de fapt ar fi vorba de o confuzie a operatorului 112, care in loc sa trimita masina la Hirlau, a trimis-o la Iasi, pe o strada cu acelasi nume. Femeia a fost astazi inmormantata.


  Radu Calistru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Iași a dat astazi o declaratie de presa in legatura cu cazul femeii care a murit din cauza intarzierii ambulantei, asta chiar daca ieri, nu a vrut sa comenteze situatie, atunci cand a fost contactat de reporterii TV BIT.
  Doctorul spune ca ambulanta a ajuns pe strada Eternitatea, acolo unde a fost solicitata, insa nu in Hirlau, ci in Iasi, in apropierea cimitirului, datele oferite de sotul femeii care a sunat la 112, fiind asemanatoare, numai ca orasul era altul si nu a fost mentionat.

  Dupa un apel facut de agentii de la Politia Locala din Hirlau, prezenti la fata locului, la Ambulanta, abia atunci, un echipaj s-a prezentat la locuinta familiei Catargiu, acolo unde barbatul impreuna cu sotia lui erau in strada, sotul fiind disperat ca ambulanta nu mai ajunge.

  Radu Calistru, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Iași nu a vorbit insa si de faptul ca soferul de pe ambulanta a lovit cu pumnul in fata pe sotul disperat. Poliția a deschis o anchetă.

  Specialistii de la STS, cei care au pus la dispozitie coordonatele rezultate in urma apelului telefonic sustin insa ca cei de la ambulanta ar fi vinovati. Asta deoarece au presupus ca evenimentul ar fi avut loc pe strada Eternitatea din Iasi, nu cea din Hirlau, fara sa solicite informatii exacte in acest sens.

  „La 21 aprilie 2014, ora 02.54, la Centrul 112 Iaşi a fost recepţionat un apel, de la un terminal cu serviciu preplătit, apel identificat ca urgenţă medicală pe strada Eternitate la nr. 75 pe care operatorul l-a transferat către Serviciul de Ambulanţă Iaşi.
  La primirea datelor referitoare la adresa evenimentului operatorul 112 nu a solicitat şi informaţia cu privire la localitate, considerând că adresa este în Iaşi, strada Eternitate fiind una foarte bine cunoscută în municipiu dar, de fapt, evenimentul era pe o stradă cu acelaşi nume însă în localitatea Hârlău.
  Regretăm decesul oricărei persoane. Aceste erori nu constituie caracteristica modului de acţiune pentru soluţionarea apelurilor 112 iar în perioada următoare, întreg personalul va fi reinstruit cu privire la respectarea intocmai a procedurilor de lucru. „

  Biroul de presă al
  Serviciului de Telecomunicaţii Speciale

  In aceasta dupa amiaza, tanara mamica, a fost inmormantata, in urma ei lansa doi copii minori, de doi si sase ani si un sot disperat.

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  Preotul prins în prag de comă alcoolică la volan a fost scos din Biserică

  Preotul Pavel Pavel din Ruginoasa a fost prins băut la volan cu o alcolemie de  0.93 mg/l în aer expirat @ După  aceea, Mitropolia...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI