-5.4 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Anchetă după ce o notă de 3 la Evaluarea Națională s-a transformat în 8,45 după contestație

Anchetă în Vrancea, unde au fost corectate lucrările de la Evaluarea Națională ale elevilor din județul Galați, după ce o lucrare la matematică, notată inițial cu 3, a primit 8.25 după contestație

8.45 a luat în realitate la matematică eleva din Galați care a făcut contestație după ce a văzut că la Evaluarea Națională a primit nota 3. Practic, avea cu 20 de sutimi mai mult decât a obținut în urma recorectării tezei. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Vrancea au stabilit că totul nu a fost decît o eroare umană.

”Am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat și celelalte lucrări și am descoperit că la lucrarea cu numărul 2012 a fost trecută nota lucrării 2013. Practic, cele două medii au fost trecute inversat”.

 Inspectoratul Școlar a sesizat comisia națională de evaluare națională, care va decide ce se va întâmpla mai departe.

Încurcătura s-ar fi produs pe fondul presiunii și oboselii, dar chiar și așa cei doi profesori care au generat această situație riscă să nu mai poată face parte din comisiile de corectare la evaluările naționale viitoare.

În ceea ce-l privește pe elevul notat cu 8.45, deși nota sa ar fi trebuit să fie 3, Ministerul Educației trebuie să decidă dacă i se va permite ca în mod excepțional să poată face contestație.

Sursa Europa Fm

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow