More

  Ancheta continua in cazul profesorului Anghelus

  Array

  Profesorul de sport din Paşcani acuzat că își jignește elevii a intrat pe mâna poliţiştilor care îl acuză de purtare abuzivă. În paralel, în școală se desfășoară o anchetă internă, iar până la finalul verificărilor dascălul nu mai este diriginte la clasa a IX-a şi nici nu mai are voie să predea ore de sport la clasele mici.
  Scandalul de la liceul „Mihail Sadoveanu” a ieşit la iveală la finele anului trecut, când părintele unei eleve a reclamat că profesorul de sport vorbeşte urât la clasă. A adus ca probă și o înregistrare audio în care dascălul le reproșează elevilor că, fără știrea lui, au strâns bani la solicitarea unei colege de catedră. Pe baza acestor înregistrări audio politiştii au declanşat o anchetă.

  „Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, iar, în prezent, cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru a se stabili toate împrejurările acestei fapte, urmând ca la finalizarea lor să se propună soluţie legală prin parchet,” a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Iași.

  Pe lângă limbajul neadecvat, profesorului Petru Angheluş i se reproșează că ar fi cerut bani pentru mobilierul din clasa la care era diriginte, dar și ca să motiveze absențe. Dascălul și-a pledat nevinovăția în fața colegilor săi care au declanșat o anchetă internă.

  „După ce se va finaliza activitatea Comisiei de Anchetă, vom transmite ce măsuri am luat. Domnul profesor nu mai este diriginte şi nu mai predă,” a declarat Carmen Dimitriu, directorul Liceului „Mihail Sadoveanu” din Paşcani.

  „Aştept să se deruleze ancheta şi, după rezultat, am dreptul să atac, pot să-mi angajez avocat, dar nu cred că e cazul, pentru că tot ce a spus dumnealui nu este adevărat,” a spus Petru Angheluș, profesorul de sport acuzat că și-a jignit elevii.

  Sancţiunea provizorie primită de profesor are repercusiuni şi la salariu. Cadrul didactic spune ca va lua mai puţini bani, dar că acest lucru nu-l deranjează. Și asta, spune el, deoarece speră că la final se va dovedi ca are dreptate. În caz contrar, este hotărât să-şi demonstreze nevinovăţia în instanță. sursa digi24.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet