5.2 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

ANAF și POLIȚIA bombardează comercianții din piețele, târgurile și magazinele din zona Pașcani și împrejurimi

Din ce în ce mai multe controale ale Inspectoratului de Poliției Județeană și Agenției Naționale de Administrație Fiscală (ANAF ) vizează în zona Pașcani comercianții și modul în care ei respectă legea, iar cei care nu eliberează bonuri fiscale, fac comerț de contrabandă sau încalcă legislația rutieră au primit amenzi sau li s-a suspendat activitatea.
În week-end comercianții din zona Pașcani au fost practic bombardați de verificări, mulți dintre ei preferând să închidă ușile magazinelor mai devreme de încheierea programului pentru a nu se afla în situația în care să le fie suspendată activitatea.
Lucrătorii de la ANAF au acționat sâmbătă în special în piețele din Pașcani și unități alimentare, având în centru în special verificarea noilor prevederilor referitoare la eliberarea de bonuri fiscale.

Polițiștii au avut și ei acțiuni similare de verificare care au vizat vineri și sâmbătă, 9 zone din jurul Pașcani-ului, fiind controlate în special târgurile din împrejurimi, așa cum declară și Anca Vîjîiac, purtătorul de cuvant al IPJ Iași.

”La data de 21 martie a.c., poliţiştii păşcăneni au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea comerţului ilegal cu alcool, tutun şi produse alimentare, precum şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea faptelor comise cu violenţă şi a furturilor.”

Scopul acestor acțiuni au avut în centru combaterea comerțul ilicit și a comercializării produselor de contrabandă, iar polițiștii au acționat împreună cu lucrătorii de la Poliția Rutieră, fiind verificate peste 100 de persoane pentru abateri ale circulației rutiere, amenzile ridicându-se la peste 20 de mii de lei.

”Astfel au fost controlate 9 unităţi de alimentaţie publică, 38 autovehicule şi legitimate 49 persoane. Au fost conduse la sediul poliţiei pt. verificări 2 persoane şi au fost avertizate 5 persoane. Au fost aplicate 21 sancţiunicontravenţionale, dintre care 4 la Legea nr. 61 per 1991, 14 conform OUG 195 per 2002 şi 3 pt. alte abateri.”
Mai menționăm că în urma verificărilor din week-end au fost depistate nereguli și cu privire la sistemele de pază și protecție, iar cele mai multe abateri și amenzi au fost pe linie rutieră, un exemplu primit de la reperezentanții poliției vizând un tânăr din Pașcani, care a fost amendat cu aproape 200 de lei pentru că nu purta centura de siguranță și vorbea la telefon în timp ce conducea.
”C. Mihai, de 26 ani, din com. Moţca, care conducea un auto pe strada Gării, din mun. Paşcani, fără a purta centura de siguranţă şi folosind telefonul mobil, a fost sancţionat cu 195 lei amendă, conform OUG 195 per 2002.”

Noile modificări legislative cu privire la eliberarea bonurilor fiscale, numărul infracțiunilor de pe linie comercială date de comerțul ilicit sau de contrabanda cu diferite produse alimentare, tutun sau alcool, determină poliția și organele de specialitate să mărească numărul de controale pentru a preveni și diminua astfel de încălcări ale legii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow
Articolul precedent
Articolul următor