More

  ANAF ar putea fi obligată să-i consilieze pe contribuabilii pasibili de sancțiuni

  Array

  Organele fiscale ar putea avea obligaţia ca, de la derularea inspecţiei şi până la aplicarea sancţiunii, să consilieze firmele în vederea remedierii aspectelor neconforme, altfel sancţiunile fiind considerate nule de drept, potrivit unui proiect de lege depus de senatorul PNL Traian Igaş.

  “Organele fiscale au obligaţia ca, de la derularea inspecţiei fiscale şi până la aplicarea sancţiunii, să consilieze contribuabilii în vederea remedierii aspectelor neconforme”, potrivit proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Codului de procedură fiscală, depus de senatorul PNL Traian Igaş.

  Realizarea consilierii ar urma să fie consemnată într-un proces-verbal care face referire la aspectele neconforme şi se stabilesc termenele de remediere. Controlul se reia într-un interval de timp ce nu poate fi mai mic de 10 zile, potrivit proiectului de lege.

  Sancţiunile şi oricare alte dispoziţii obligatorii înscrise în actul de control sunt nule de drept, dacă s-au dispus fără termenul de remediere, mai prevede iniţiativa legislativă depusă de Igaş.

  De la procedura consilierii sunt exceptate organele fiscale care, prin efectul legii, pot efectua un control inopinat, connform articolului sau când sunt sesizate sau se autosesizează/constată fapte flagrante, potrivit sursei citate.

  Traian Igaş susţine în expunerea de motive că “ceea ce se întâmplă acum cu controalele ANAF constituie o problemă de abordare care ţine de secolul al XVIII-lea sau al XIX-lea”, afirmând că organele fiscaale ar trebui să urmeze principiul preventiv, nu pe cel punitiv.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Impozite locale 2021: Ce trebuie să știe persoanele fizice, în acest an, despre dările pentru clădiri, terenuri și mașini

  Cei care erau proprietari pe mijloace de transport, clădiri sau terenuri la sfârșitul lui 2020 trebuie să plătească în acest an impozit pentru fiecare...

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul. Decizia justiției a intrat în vigoare

  Polonia interzice aproape în totalitate avortul, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Tribunalului. Potrivit guvernului polonez, decizia va intra în vigoare imediat...

  Sâmbătă e mare sărbătoare. Să vă împăcați cu rudele! Se prăznuiesc Sfinţii Trei Ierarhi

  Pe 30 ianuarie, creştinii ortodocşi îi prăznuiesc pe Sfinţii Trei Ierarhi: Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie Teologul şi Sfântul Ioan Gură de Aur....

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp