More

  Amplă acțiune de prevenire a polițiștilor la Hălăucești

  Array

  C.P. IPJ Iași – AMPLĂ ACŢIUNE DE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR LA  HĂLĂUCEŞTI. BENEFICIARI: PESTE 300 DE ELEVI

  În data de 19 octombrie  a.c., întreorele 10.00-13.00, poli ţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întânit cu elevii Liceului Teoretic „Bogdan Vodă”, Hălăuceşti, în cadrul campaniilor de informare derulate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi: ŞI TU POŢI DEVENI POLIŢIŞT şi CARAVANA IMPLICĂRII, fiind  susţinute 4 activităţi informativ-preventive.

  Astfel, au fost desfăşurate 2 sesiuni de informare cu elevi ai claselor V-VIII .

  Tematica abordată în cadrul activităţilor şi principalele informaţii transmise au fost legate de comportamente adecvate pe care trebuie să le adopte  acasă, la şcoală şi în spaţii publice, pentru a nu fi implicat în evenimente neplăcute sau diverse accidente. S-au transmis informaţii privind principalele reguli de circulaţie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranţă pe stradă, în calitate de pieton, biciclist/mopedist sau şofer şi consecinţele unui comportament neatent în trafic.

  Alte mesaje pe care le-au primit elevii de la poliţişti auprivit siguranţă personală, măsurile elementare care trebuie cunoscute şi puse în practică şi prevenirea faptelor comise cu violenţă şi consecinţele legale ale adoptării unor comportamente agresive.

  La aceste activităţi au participat 125 de elevi şi 5 cadre didactice.

  Au fost organizate alte două sesiuni de informare cu elevi ai claselor IX-XII, care au fost structurate pe două  paliere de discuţii, respectiv prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor (comportamente adecvate în şcoală, familie, societate, aspecte punctuale referitoare la prevenirea traficului de fiinţe umane şi consumului de droguri) şi promovarea profesiei de poliţist şi a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ ale MAI.
  La aceste activităţi au participat 189 de elevi şi 9 cadre didactice.

  Beneficiari totali ai acţiunilor au fost 314 elevi şi 14 cadre didactice. Intâlnirile cu elevii au fost organizate la Casa de Cultură din localitate.
  Au fost distribuite  pliante cuinformaţii referitoare la profesia de poliţist şi oferta educaţională a şcolilor de poliţie.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI